Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema dijaloga

Kolektivni ugovori u sisačkim gradskim trgovačkim društvima istekli su 1. siječnja, a novih nema

Sisak
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
21.10.2015.
u 14:59

ario Balaić, sindikalni povjerenik u Gradskoj tržnici Sisak uputio je poziv direktorima gradskih trgovačkih društava da raskinu punomoći koje su dali gradonačelnici za pregovaranje i da sami sjednu za stol sa sindiaktima u svojim tvrtkama.

Sindikalni povjerenici trgovačkih društava kojima je osnivač Grad Sisak još su jednom u srijedu upozorili kako ne postoji dijalog između Grada i sindikata.vezan za pregovore o kolektivnim ugovorima.

Kolektivni ugovori u sisačkim gradskim trgovačkim društvima istekli su 1.siječnja, a novih nema.

"Dogovorili se u lipnju da ćemo okušati doći do kolektivnih ugovora na civilizirani način. Krajem srpnja poslali smo dopis gradonačelnici smatrajući da će prihvatiti dobre namjere i volju za kolektivno pregovaranje kako bi uredili radno pravni status svih zaposlenih u trgovačkim društvima. Gradonačelnica odgovorila tek 15. rujna u kojem smatra da kolektivno pregovaranje u Gradu Sisku nije potrebno. Novi dopis smo joj uputili 28. rujna no do danas odgovor nisu dobili. - rekao je Nikola Badovinac, regionalni povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

"Mi ne zahtijevamo nikakve stvari koje bi išle prema povećanju cijena usluga trgovačkih društava u Sisku. Želimo imati korektne i dobre odnose i želimo imati grad Sisak s koletivnim ugovorima kao što je to i u ostalim gradovima u Republici Hrvatskoj“, napomenuo je Badovinac.

Mario Balaić, sindikalni povjerenik u Gradskoj tržnici Sisak uputio je poziv direktorima gradskih trgovačkih društava da raskinu punomoći koje su dali gradonačelnici za pregovaranje i da sami sjednu za stol sa sindiaktima u svojim tvrtkama.

"Samo oni mogu znati ima li u tvrtkii novca za regres ili božićnice, mogu li ili ne radnici dobiti dva dana godišnjeg više. Oni jedini znaju što tvrtke mogu podnijeti u vezi prava radnika" – rekao je Balaić.

>>Sisak u tri godine izgubio 15 razreda djece

Komentara 3

DU
Deleted user
15:02 21.10.2015.

U gradu Sisku su na vlasti drugarice i drugovi.

Avatar dpejakovic
dpejakovic
15:04 23.10.2015.

U gradu Sisku novinar Večernjega neće napisati kako se nastavlja po starom modelu zapošljavanja, tajnik SDP-ea nedavno zaposlen u gradskom poglavarstvu a na upite o tome tko je zaposlen odgovaraju da ne mogu dati informaciju koga su zaposlili jer im zakon ne dopušta. Gradonačelnica si je na početku mandata smanjila plaću a odmah zatim i dodjelila službeno vozilo u privatne svrhe. Svi SDP-eovci su zbrinuti u gradu. Ništa se nije promjenilo!

Avatar Oluja 2015
Oluja 2015
17:03 21.10.2015.

Malo su zbunjeni i zaprepašteni sdpejci u Sisku jer ih je pomeo Ivo Žinić ( Maestral ) te predsjednica Hrvatica i Hrvata Kolinda Grabar Kitarović (Bljesak ) a sada strahuju od Oluje 2015.godine . jer dolazi ponovo HDZ i Tomislav Karamarko .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije