Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavio žestoku kampanju

Kolakušiću su predsjednički izbori PR za parlamentarne

Mislav Kolakušić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
23.10.2019.
u 18:49

Kolakušić se posljednjih dana posebno aktivirao na društvenim mrežama, a iz poruka koje šalje jasno je da će mu borba protiv korupcije biti u fokusu, da dvije najveće stranke, HDZ i SDP, vidi kao najveće krivce za uništenje Hrvatske, da nam trebaju drastične mjere i prave reforme

Mislav Kolakušić dosad je uglavnom s biračima komunicirao preko društvenih mreža. I to, zapravo, još čini. U medijima se jako rijetko pojavljuje, intervjue u pravilu odbija, ne javlja se na telefon. Govori samo u EU parlamentu gdje je zastupnik, odbija komentirati hrvatske dnevnopolitičke teme. Od nedjelje bi se to, kako je objavio na društvenim mrežama, trebalo promijeniti jer tada će Kolakušić započeti svoju kampanju za predsjednika države.

Već danima na njegovu profilu na Facebooku traje odbrojavanje do ulaska u kampanju, a svaki dan Kolakušić se preko Facebooka obrati biračima nekom snažnom porukom, točnije parolom, iz kojih bi se dalo iščitati i kakvu će otprilike kampanju za predsjednika države voditi.

Nema šanse za drugi krug

U zadnjoj objavi, od jučer, poručuje biračima da bi trebali glasovati za njega jer bi njegovim izborom za predsjednika države hrvatski građani dobili gromoglasnu podršku u borbi za ostvarivanje svojih prava, a Hrvatska realnu šansu da sljedeće jeseni nakon 30 godina dobije Vladu koja će biti voljna i sposobna provesti najopsežnije i najradikalnije reforme u povijesti moderne Hrvatske u područjima pravosuđa, državne uprave, borbe protiv korupcije, porezne i fiskalne politike. No i druge objave na sličnom su tragu i šalju poruku da će borba protiv korupcije biti u fokusu Kolakušićeve kampanje kao i da upravo dvije najveće stranke, HDZ i SDP, smatra glavnim krivcima za uništenje Hrvatske.

Iz te i drugih sličnih poruka vidi se da Kolakušić nakon predsjedničkih izbora misli ići i na parlamentarne izbore, odnosno da će upravo predsjedničke izbore iskoristiti kao vlastitu promociju za što bolji plasman na izborima za Sabor koji će uslijediti, ne bude li kakvih izvanrednih situacija, iduće godine.

Sve dosadašnje ankete pokazuju da Kolakušić i nema drugog izbora jer, prema njihovim rezultatima, na predsjedničkim izborima i nema velikih šansi ni za ulazak u drugi krug. Pokazuju i da teško može poremetiti trenutačni odnos snaga između troje najjačih kandidata – predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Zorana Milanovića i Miroslava Škore.

Smatra to i PR stručnjakinja Ankica Mamić koja drži da je Kolakušić malo zakasnio s ulaskom u kampanju da bi napravio veće poremećaje između spomenutog trojca.

– Ne mislim da ima previše šansi, ali vidjet ćemo što  će biti kada krene sa svojom kampanjom koju je najavio i za koju se, barem tako izgleda, ozbiljno priprema. Trenutačno se sa sigurnošću može kazati da Mislav Kolakušić i ne radeći ništa ima šest posto potpore. Počne li ta potpora rasti, uzimat će Škori, ali sasvim sigurno i Zoranu Milanoviću. To su protestni birači koji se nalaze u lijevom spektru i kojima je Škoro previše desno – kaže Mamić.

Sličnog je stava i politički analitičar Ivica Relković koji također smatra da će Kolakušić uzimati i Škori i Milanoviću, a najmanje predsjednici. Ističe i da je paradoksalno da u drugom krugu, ne uđe li u njega Kolakušić, njegove glasove neće dobiti Škoro jer je, kaže, pogriješio u taktici i otišao predesno.

Najviše uzima Škori

Politički analitičar Žarko Puhovski drži, pak, da je trenutačna situacija, bez obzira na Kolakušića i njegovu kampanju, takva da Zoran Milanović nije ugrožen.

– Iz pozicije da se ne pojavljuje u javnosti, Kolakušić je napravio što je mogao. Izlaskom u javnost nešto će dobiti, ali možda i izgubiti jer ima onih koji su ga zbog toga što nije bio u medijima smatrali izuzetnim – drži Puhovski.
Omjer između troje najjačih, dodaje, ne može promijeniti, ali dobrom kampanjom gradit će ozbiljnu priču za parlamentarne izbore.

VIDEO Kolakušić komentirao rezultate EU izbora

Komentara 26

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
20:34 23.10.2019.

Ako Kolakušić pobjedi na parlamentarnim izborima, onda mafija ostaje bez države!

ZA
zubalo_ankica
18:58 23.10.2019.

Kolakušić je najveći luzer na hrvatskoj političkoj sceni... tko visoko leti...

DU
Deleted user
20:08 23.10.2019.

vidim da tu polupismeni maloumnici sipaju obične uvrede bez ikakvih argumenata po Kolakušiću. Pretpostavljam da su to tipični predstavnici hdz-ovog biračkog tijela.😎

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije