Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudac Trgovačkog suda

Kolakušić: Nemam se namjeru politički angažirati

Kolakušić
Foto: Media servis
1/3
04.04.2014.
u 10:28

Sudac je odbacio optužbe da je HDZ-ov igrač i da je s bilo kim razgovarao o političkom angažmanu

Sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić gostovao je u emisiji Media servisa „U četiri oka“ gdje je komentirao predstečajne nagodbe, ovrhe i stanje u pravosuđu te iznio ideje kako provesti nužnu reformu.

Podastirući podatke, Kolakušić je istaknuo da hrvatski suci nisu neučinkoviti, pojasnio je što bi donio Registar sudskih poziva i odluka, kako smanjiti broj ulaznih predmeta, zašto bi unaprijed trebali biti poznati troškovi postupaka.

Sudac je odbacio optužbe da je HDZ-ov igrač i da je s bilo kim razgovarao o političkom angažmanu. Što se tiče uplaćenih sredstava iz predstečajnih nagodbi, Kolakušić je istaknuo da je žalosno što se podaci taje javnosti.

 – Nemam se namjeru politički angažirati – rekao je Kolakušić.

–  Netočno je da je naše pravosuđe na europskom dnu, po učinkovitosti smo u sredini – tvrdi sudac.

Problem je broj predmeta, a Kolakušić smatra da je nužno povećanje sudskih pristojbi i obrazlaže ideju pojednostavljenog sudovanja. Objasnio je i nužnost javne objave svih sudskih odluka, a trebalo bi uspostaviti i Registar sudskih poziva odluka te ubrzati sporove male vrijednosti.

Kolakušić očekuje da vladajući čuju njegove prijedloge, a ocijenio je lošim prečeste zakonske izmjene i pozvao na ustavne promjene. Smatra da zakoni moraju biti na snazi barem dvije godine.

>> Zašto su naši suci koji riješe 900 predmeta gori od europskih koji ih riješe 90?

Komentara 3

FR
frodododo
11:03 04.04.2014.

Pa naravno, to je i logično. Politika je za ambiciozne, a ne sposobne.

OS
osica
11:41 04.04.2014.

i nemojte - tamo gdje je jeste ste potrebniji. Bravo za profesionalnost a ne podobnost.

Avatar odkvachen
odkvachen
13:03 04.04.2014.

Šteta....i dalje ćemo birati po logici,glasaj za najmanje zlo!DOSTA VIŠE,neću glasati za nikakvo zlo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije