Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kolakušić izuzet iz stečajnog postupka protiv Konzuma jer je kritizirao lex Agrokor

Trgovački sud u Zagrebu nije objavio odluku, a ni tko je preuzeo predmet od Kolakušića. No, za pretpostaviti je da će stečajni postupak protiv Konzuma biti obustavljen.
18. travnja 2017. u 15:49 24 komentara 5737 prikaza
Mislav Kolakušić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Predsjednik Trgovačkog suda u Zagrebu Nino Radić usvojio je zahtjev Konzuma za izuzećem suca Mislava Kolakušića u stečajnom postupku koji je tvrtka Ovum pokrenula zbog Konzumova duga od 9,5 milijuna kuna.

Izuzeće je traženo jer u Konzumu smatraju da je sudac Kolakušić u svojim javnim istupima, u kojima je kritizirao Zakon o postupku  izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, poznatiji kao lex Agrokor, iskazao pristranost.

Bernardić Davor Bernardić: Vlada s 'lex Agrokor' kupuje vrijeme zbog lokalnih izbora Komunizam MARINKO JURASIĆ Je li lex Agrokor konačni zbogom komunizmu

Sudac je naime govorio za taj zakon da je protuustavan. Taj zakon propisuje da se s otvaranjem izvanredne uprave, stečajni postupci ne mogu pokrenuti, a ako su pokrenuti onda se prekidaju i u odnosu na ovisna ili povezana društva sistemski značajnog trgovačkog društva, u ovom slučaju Agrokora. Stečajni postupak moći će se nastaviti nakon pravomoćnog okončanja postupka izvanredne uprave.

Sudac Trgovačkog suda u Zagrebu Mislav Kolakušić potvrdio nam je da je danas dobio odluku o izuzeću, te je na upit što se navodi u odluci rekao: - Iz odluke proizlazi da istupanjem u javnosti svaki sudac može utjecati na samoga sebe - rekao nam je Kolakušić.

Trgovački sud u Zagrebu nije objavio odluku, a ni tko je preuzeo predmet od Kolakušića. No, za pretpostaviti je da će stečajni postupak protiv Konzuma biti obustavljen. 

>> Kolakušić: Lex Agrokor krši Ustav! Reakcija burze i odgovornih osoba je bila katastrofalna

>> Kolakušić: Položaj Alvareza u Agrokoru pravno je nejasan

Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

 • jureh77:

  gazda je iznad ustava

 • ObrenM:

  Nebi me cudilo da sudac Kolakusic izgubi posao i bude brisan iz sudskog registra.Tko nije poslusnik njemu nema opstanka u ovom postenju.

 • Avatar gospar
  gospar:

  Nista cudno nista novo svi oni koji su nesto postigli po svijetu kao kod kuce izuzeti su kao pokretaci i kreatori u progresu domovine jer u ovoj zemlji pamet i strucnost se najmanje vrijednuju za razliku od politickog sluganstva i ... prikaži još! i stranackog jednoumlja.