Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RK Podravka Koprivnica

Kokice trofeje nisu izgubile zbog manje novca

Miaranda Tatari
Marijan Sušenj/PIXSELL
28.05.2014.
u 10:00

Direktorica zagrebačke Lokomotive, koja je osvojila i prvenstvo i kup, tvrdi da su ove sezone imali proračun od četiri milijuna kuna. Podravkin je bio više od šest milijuna kuna

Naš je proračun ove sezone bio samo četiri milijuna kuna. To je dovoljno za normalan rad i ni za što više. Tim novcem financirani su nastupi naših ekipa u ukupno 14 liga - istaknula je za Večernji list Klaudija Klikovac-Bubalo, direktorica zagrebačke Lokomotive, koja je koprivničkoj Podravki uzela i prvenstvo i Kup.

Trenerova odgovornost

S obzirom da Podravka ima proračun od nešto više od šest milijuna kuna, nikome od navijača nije jasno kako je onda moguće da su ove sezone kokice bile toliko nemoćne u utrci s Lokomotivom i nakon 22 godine prvi put ostale bez ijednog trofeja. Naš izvor blizak koprivničkom klubu tvrdi da nisu točne tvrdnje direktorice Lokomotive, iako priznaje da je napravljen rezultatski podbačaj i da treba dobro razmisliti o odgovornosti trenera Gorana Mrđena, ali i ostalih ljudi koji vode klub.

- Četiri milijuna Lokomotivi vjerojatno prolazi preko računa, ali tu je i hrpa stvari koje oni ne plaćaju poput prijevoza, klupskih prostorija i termina u dvorani. Teško je to dokazati, ali postoje informacije da neke cure nisu zaposlenice kluba, nego su prijavljene kod privatnika koji su sponzori Lokomotive. Koliko mi je poznato, Podravka je Maji Kožnjak, Ivani Jelčić i Aniti Gaće nudila ugovore, ali oni su prihvatili unosnije ponude Lokomotive. Mislim da je nemoguća misija s četiri milijuna kuna sve to postići - kaže naš dobro upućeni izvor, naglasivši da je proračun Lokomotive u najmanju ruku jednak, ako ne i veći od koprivničkog kluba.

Potpisala Miranda

- Mislim da je njihov proračun dobro skriven, dok je Podravkin transparentan. Pitam se zašto porezna uprava ne ode malo kod njih pročešljati plaćanja doprinosa, kao što su to revno činili u Podravki, iako treba javno priznati da je Lokomotiva ove sezone bila jednostavno kvalitetnija ekipa - ističe naš izvor.

Kako bilo, netom završenu sezonu treba što prije zaboraviti. U klubu rade na pojačanjima, a najveće je povratak domaće cure i bivše kapetanice Mirande Tatari iz Rusije. Navodno je potpisala ugovor na godinu dana. Ambicije ovise i o proračunu kluba nakon što se završi privatizacija.

Komentara 1

DU
Deleted user
20:35 28.05.2014.

Zar je u sportu mjerilo rezultata jedino novac? Zar ti koji nemaju novca nemaju niti uspjeha? Zar Podravka nema mladih neiskavarenih talenata kojim moto nije jedino novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije