Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Kokice izravno u Ligi prvakinja, ali pitanje je tko će uopće htjeti igrati

rk podravka
Marijan Sušenj/PIXSELL
16.05.2013.
u 10:00

Zbog financijskog kolapsa, iz koprivničkog kluba na kraju sezone odlazi većina rukometašica

U moru loših vijesti iz koprivničkog rukometnog kluba, konačno i jedna dobra. Podravka Vegeta, s dosadašnjih 19 sudjelovanja u Ligi prvakinja europski rekorder, u idućoj sezoni stekla je pravo direktnog nastupa u tom najelitnijem natjecanju.

Na rubnom mjestu

Hrvatske prvakinje i osvajačice Kupa smještene su na 12. mjesto EHF-ove rejting liste, što znači da neće morati igrati kvalifikacije. Ono što ovih dana najviše muči klupske čelnike je to s kojim će sastavom ući u novu sezonu. Poznato je da zbog financijskog kolapsa iz kluba sigurno odlaze kapetanica Miranda Tatari, ubojita napadačica Sanja Damnjanović, Maja Šon, Anita Gaće, Marta Žderić i Nikica Pušić-Koroljević. Tom popisu priključit će se i Ivana Jelčić, Lidija Horvat, Žana Čović i Tanja Kiridžić. Na klupi više neće sjediti trener Neven Hrupec, a zamijenit će ga Goran Mrđen.

Od važnijih igračica ostat će samo Andrea Čović i Iva Pongrac, a možda i Vesna Milanović-Litre. S druge strane, na popisu dolazaka i dalje nema novih imena, iako je najbliža potpisu Ivana Petković. Sonja Bašić najvjerojatnije ipak neće doći, a Maja Kožnjak i Tea Golubić još razmišljaju.

Podrška ministra

 - Činjenica je da ćemo biti oslabljeni u novoj sezoni, ali bit ćemo pametniji dok se završe svi pregovori. Teško je reći što možemo napraviti u Ligi prvakinja, sve ovisi o proračunu i igračkom kadru s kojim ćemo raspolagati - istaknula je direktorica Ljerka Vresk.

 Kako bilo, jasno je da se prekasno krenulo u formiranje nove ekipe. Uprava kluba u tom segmentu i te kako je zakazala. Dodajmo i da policija i dalje istražuje poslovanje kluba iz ere predsjednika Saše Romca, direktora Marijana Domovića i tajnice Ane Matišić.

 - Ako su nekakve službe, koje istražuju poslovanje, u klubu, vjerojatno će po dovršetku istrage donijeti i nekakva rješenja. Koprivnica je dala veliki doprinos razvoju hrvatskog rukometa i nadam se da će i dalje, i uz pomoć sportske inspekcije, tako i biti - kazao je ministar sporta Željko Jovanović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije