Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
operacija partner

Kokain iz Slovenije donosili skriven u tjelesnim šupljinama

dileri (1)
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/3
30.10.2012.
u 17:35

Da je šef narkolanca, sumnjiči se Halil Dedić (40) koji je preko svoje mreže opskrbljivao i Ljubljanu

Jedan za drugim u utorak poslijepodne na saslušanje u Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci privedena su četvorica dilera za koje se sumnja da su dio međunarodnog narkolanca. Kao što smo već pisali, u sklopu koordinirane akcije hrvatske i slovenske policije početkom tjedna u obje zemlje uhićeno je pedesetak osoba.

 Predstavljeni rezultati

U Hrvatskoj je istragom obuhvaćeno njih 14, neki su otprije u zatvoru, dok su drugi u utorak privedeni na ispitivanje u tužiteljstvo. Istovremeno dok je u Rijeci trajalo privođenje osumnjičenika, u Koperu je trajala tiskovna konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati akcije kodnog imena "Partner" koja je počela u travnju. Uhićenja koja su početkom tjedna istodobno počela u Sloveniji, gdje je na području Postojne, Sežane, Logatca i Ljubljane uhićeno 19 osumnjičenih, među kojima je, kako se neslužbeno doznaje, i kriminalist koparske uprave Boris Iskra (47), i u Hrvatskoj, gdje je na riječkom području privedeno 14 osoba, bila su završnica višemjesečne policijske operacije u kojoj je razbijen dobro uhodani narkolanac krijumčarenja heroina i kokaina iz Slovenije u Hrvatsku. Šef narkolanca, BiH državljanin Halil Dedić (40) nastanjen u Pivki drogom se opskrbljivao u Ljubljani i preko svoje je mreže dilera opskrbljivao domaći teren, ali je dio narkotika preprodavao i hrvatskoj strani i organizirao transport.

Droga je u Rijeku, otkrili su istražitelji višemjesečnim praćenjem i nadziranjem narkomreže, stizala svakoga dana. Na relaciji Postojna - Rijeka automobilima su putovali hrvatski i slovenski dileri prelazeći najčešće preko graničnog prijelaza Jelšane - Rupa s drogom skrivenom u tjelesnim šupljinama, najčešće anusnoj, što je otežalo kriminalističko istraživanje. Na području Rijeke i Matulja preko hrvatskog je kraka lanca organizirana dilerska mreža. Vrijednost prokrijumčarene droge iz Slovenije u Hrvatsku procjenjuje se na dva milijuna kuna, a u akciji je zaplijenjeno 1,6 kilograma heroina i 160 grama kokaina.

Član skupine

Provedeno kriminalističko istraživanje u Sloveniji, rečeno je jučer u Kopru, rezultiralo je kaznenim prijavama protiv 33 osobe za 57 kaznenih djela zloporabe droge. Među njima je i kriminalist koji je praktički funkcionirao kao član kriminalne skupine. U Hrvatskoj su, od 14 osoba obuhvaćenih istragom, četvorica sada prijavljena za 14 kaznenih djela, a petorica su otprije u istražnom zatvoru ili služe zatvorske kazne.

>>U RH i Sloveniji privedeni dileri, među privedenima i krim-policajac

Komentara 3

MR
mrAntonio
18:21 30.10.2012.

i telefoni su više nego dovoljno u hr za "pravomoćnu presudu"... lako to naša policija prevede,ako su pričali o kruškama i jabukama,kruške su grami a jabuke kilogrami.... i to je to ak prihvate nagodbu proć će ispod 5g a ak ne onda preko 5godina i ostaju u pritvoru... a to šta nije nigdje nađeno ni grama to nema veze moraju se opravdat troškovi policije za slušanje i prekovremeni sati za praćenje...

EN
ENTUZIJASTA
07:38 31.10.2012.

Ili je možda "materijalne dokaze"preuzela druga skupina da im ne istekne rok valjanosti!

S6
starkey 662002
10:08 31.10.2012.

Putnik: Zašto? Carinik: Kaj bi vam se vrit naluknul, morti imate nutra nekaj ilegalnoga...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije