Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istražuje se p

Koji je to bog? Plakati u Bjelovaru misteriozno nastali, ali i i nestali

Plakati Bjelovar (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
17.01.2012.
u 10:47

Ulična misija – pod tim nazivom krije se autor intrigantne poruke, koja je, doduše, pravopisno pogrešna, ali je izazvala oprečne komentare po gradu

Je li u pitanju tek neukusna šala, provokacija ili pak nešto sasvim treće – pitanje je koje si Bjelovarčani od jučer postavljaju čitajući intrigantan plakat kojim je preplavljeno središte grada. “Što još trebam učiniti da me primjetiš?” (netočno, treba biti “primijetiš”, op.a.), u potpisu “Bog” – natpis je koji je jučer bilo teško ne primijetiti s obzirom na to da je osvanuo na desecima mjesta, onima predviđenim za plakatiranje, ali još više na onima na kojima je posve neprimjereno stavljati bilo kakvu obavijest, poput stabala u središnjem gradskom parku. Da stvar bude intrigantnija, sitnim slovima u dnu plakata pisalo je “Ulična misija”, što bi valjda trebalo otkriti autora tih redaka. No, kao što su u ponedjeljak ujutro osvanuli, plakati su, doslovno preko noći na utorak, misteriozno i nestali!

Bogohulno ili smiješno

Tko stoji iza tog potpisa i što je namjera “ulične misije” još se ne zna.

– Ovo mi nalikuje na poruku Jehovinih svjedoka – nagađajući mogućeg autora komentirao je natpis 70-godišnji Stjepan M., tek jedan od brojnih koje je plakat zaokupio. S očitim zanimanje pristupio mu je i 73-godišnji Ivica B. kazavši da je poruka svrsishodna, no šteta je što je anonimna.

– Očito da ljudi više nisu svoji i ne primjećuju ni sami sebe, a kamoli Boga i zato je ova poruka odlična - kaže Ivica kojeg se ona očito dojmila.

– Ja sam vjernica i Božju riječ ipak radije slušam u crkvi i ovo mi se ne sviđa – u prolazu je komentirala 66-godišnja Ana V. ne dopuštajući da joj poruka s plakata odveć zaokupi pozornost. I tako, dok je poruka za jedne odlična, a za druge nevažna ili čak smiješna, treći su pak u njoj prepoznali bogohulni naum.

Slijedi istraga

Iz ureda biskupije priopćeno nam je da s neobičnim plakatom nemaju nikakve veze te da ga ne žele ni komentirati. Glasnogovornik policije Dražen Medved priopćio je da policija nije zaprimila prijavu da je netko polijepio plakate uvredljiva sadržaja. U gradskoj upravi Ivica Markovinović, pročelnik za komunalnu djelatnost, kazao je da za stavljanje plakata na plakatne stupove nije potrebna suglasnost i da je svima dopušteno plakatiranje ako se ne radi o neprimjerenim sadržajima.

– No stavljati plakate na stabla u parku nikom nije dopušteno, kao ni na druga slična javna mjesta i zato ću poslati komunalnog redara da pokuša otkriti tko je to učinio – kazao je Markovinović dodajući da bi, prema gradskoj odluci o komunalnom redu, počinitelj trebao platiti i novčanu kaznu. Kako bilo. “ulična misija” izazvala je pozornost, no s kakvim ciljem to tek treba otkriti.

Komentara 4

Avatar stravaxx
stravaxx
11:26 17.01.2012.

koji događaj u bjelovaru. vidi se da je to ipak grad.... ovo novinarstvo je fakat doseglo dno dna....

LI
liliZG
11:29 17.01.2012.

možda je misli kao pozdrav, jer znamo da se pozdrav bok, zapravo piše bog, pa sad to može svašta biti.....

AT
Ata
22:24 18.01.2012.

Pogledajte poruke koje je uputila singapurska crkva svojim vjernicima. Kod nas je to viđeno i na drugim mjestima. Svaka čast pojedincima. Možda neprimjereno mjesto ali izazov je za mnoge

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije