Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mediatoolkit

Koji je kandidat najpopularniji na društvenim mrežama?

kolaž
Foto: Pixsell
1/2
16.12.2014.
u 11:56

Iako Ivo Josipović ima najveću prisutnost u online medijima, zahvaljujući svojim predsjedničkim dužnostima, ostali kandidati ga sustižu

Predsjednička utrka se zahuktava, a kandidati zauzimaju i online svijet. Analiza Mediatoolkita alata za praćenje medija pokazala je kako prema broju spominjanja prednjače Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović, no Kujundžić i Sinčić ipak se spominju u pozitivnijem kontekstu.

Kolinda Grabar Kitarović, Ivo Josipović i Milan Kujundžić te novi u utrci Ivan Sinčić najviše se spominju na webu, a zanimljivo je da Twitter korisnici aktivnije spominju kandidate od Facebook korisnika.

Iako Ivo Josipović ima najveću prisutnost u online medijima, zahvaljujući svojim predsjedničkim dužnostima, ostali kandidati ga sustižu pa Sinčić ima dvostruko više spominjanja od prošlog tjedna.

Iako je u prvom tjednu praćenja infografika ukazala da se o predsjedničkim kandidatima raspravlja i na forumima, ovoga tjedna je na tim kanalima nastupila tišina.

Foto: Mediatoolkit

>> Kujundžić izgleda baš gospodski, Sinčić malo previše sliči Sudcu

Komentara 27

JU
justinijas
12:20 16.12.2014.

ovo je još jedno izvlačenje i prezentiranje ciljanih podataka u režiji režimskih medija a u svrhu kreiranja javnog mijenja bez obzira na sav taj trud, Hrvatska dobiva predsjednicu

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
12:20 16.12.2014.

Trend je Kolinda, drugi josipovic a treci Sincic. Doktor je prepoznat da sjedi na dvije stolice a barem jedna je Josipoviceva.

DE
dečkizbregov
12:29 16.12.2014.

segment sentiment analize ima čisto navijački karakter, eto kako se manipulira javnim mnijenjem! dakle, dva marginalca su potpuno neutralna i gotovo se ne razlikuju u brojkama, a navija se za aktualnog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije