Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što vi vidite?

Koje su boje? Fotografija jagoda na tanjuru podijelila internet

Akiyoshi Kitaoka, iluzije
Foto: Twitter Akiyoshi Kitaoka
1/3
01.03.2017.
u 09:51

Japanski eksperimentalni psiholog Akiyoshi Kitaoka objavio je fotografiju jagoda koje ne vide svi jednako

Japanski eksperimentalni psiholog Akiyoshi Kitaoka objavio je fotografiju koja je podijelila internet. Nakon famozne haljine koja je prije dvije godine zaludjela tviteraše, sada se pojavljuje nova iluzija koju ne vide svi jednako.

Profesor Kitaoka tako je na svom Twitteru podijelio fotografiju tanjura s jagodama. Iako izgleda kao tanjur pun crvenih jagoda koji je filtriran plavom bojom, istina je da na fotografiji nema ni jednog piksela crvene boje.

– Iluzija jagoda napravljena je metodom od dvije boje. Iako je fotografija napravljena od piksela zelene i plave, jagode ipak izgledaju crveno – napisao je prof. Kitaoka na Twitteru.

Stručnjak za vizualnu percepciju Bevil Conway kaže kako je ova fotografija dokaz da mozak sam ispravlja ono što je pogrešno, iako je fotografija filtrirana kroz različita svjetla.

Profesor Akiyoshi Kitaoka poznat je po svojim iluzijama, a jedna od posljednjih je i iluzija cvjetova koji se pomiču dok ih gledate. 

 

p>>> Ova haljina zaludjela je slavne tviteraše, kako je vi vidite? 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije