Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15 KANDIDATA
Povratak na članak

Koja vam je najbolja nova hrvatska riječ? Bira se između zaključaja, izazora, javnozborca...

U uži krug natječaja ušlo je 15 novih riječi, a najbolja nova riječ bit će izabrana na svečanoj dodjeli nagrade „Dr. Ivan Šreter“ koja će se održati 11. ožujka u 12 sati u Lipiku u dvorani Quella

Komentari 11

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
15:20 08.03.2023.

Znojilište = sauna definitivno pobjeđuje!

VL
SL
slavenZadravec
20:45 08.03.2023.

Ha, ha nevjerovatno. Većina predloženih riječi ukazuje na ljude koji imaju ozbiljne komplekse u vezi sa svojim jezikom. Promijeniti sauna u znojilište je u rangu promijeniti kafić u pojilište.

VL
CR
crocro
17:32 08.03.2023.

Obrubnik je također širok pojam. Postoji obrubnik lonca, tanjura, kape, i da ne nabrajam dalje. Ako kažete obrubik, teško je da će to netko povezati s lajsnom, baš zato što ih ta riječ može prije asocirati na nešto drugo nego na lajsnu. Ova riješ bi imala smisla kada bi se uvijek naglasilo "obrubnik poda" ili "obrubnik vrata" ili sl. dakle, uvjek treba naznačiti čega je to obrubnik. Obrubnik nije loša riječ samo treba dodati na čega se odnosi.

VL
Avatar grbadeva
grbadeva
15:49 08.03.2023.

Susramlje je ipak najbolja nova riječ.

VL
CR
crocro
17:25 08.03.2023.

Znojilište je širok pojam. Znojilište je njiva na kojoj čovjek ili žena okapaju kukuruz od jutra do ručka. Znojilište je dionica ceste na kojoj radnici polažu užareni asfalt, znojilište je bauštela gdje radnici u srpnju zidaju kuću i gdje polažu krovište, znojilište može biti krevet u kojemu leži čovjek koji ima gripu, znojilište može biti i studentska ili učenička klupa gdje polaže ispit s malim šansama za pozitivnu ocjenu. Ja bih mogao nabrojati još nekoliko znojilišta ali nema smisla.

VL
Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
14:30 08.03.2023.

Milokliz.

VL
DU
Deleted user
14:43 08.03.2023.

Nista, bas nista bez jake Rimsko-Becke propagande!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.