Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pošlo po zlu

Koja pogreška: BBC čestitao Kinezima 'godinu kurvi'!

godina kurvi
Screenshot BBC
02.02.2014.
u 14:17

Riječ konj na engleskom jeziku piše se ''horse'', a nesretni tehničar pogriješio je, ispustio jedno i dodao drugo slovo pa je napisao ''whores'', što je množina riječi kurva

Pogreške nisu rijetka pojava u internetskom novinarstvu, no brzina u poslu ponekad umjesto običnog tipfelera iznjedri i potpuno izmjenjeno značenje neke riječi ili pojma, što može imati itekako ozbiljne posljedice!

U takvoj situaciji prije dva dana našao se nitko drugi negoli ugledni britanski BBC kada je pokušao Kinezima čestitati ulazak u godinu Konja.

- Dobrodošli u godinu kurvi. Ljudi širom svijeta slave - pisalo je na BBC-ju. Naime, riječ konj na engleskom jeziku piše se ''horse'', a nesretni tehničar pogriješio je, ispustio jedno i dodao drugo slovo pa je napisao ''whores'', što je množina riječi kurva.

Nakon što su gledatelji uočili pogrešku te se počeli šaliti na društvenim mrežama, sporna riječ je prepravljena.

>>Zahvaljujući tipfeleru odnio pobjedu na izborima umjesto oca

Komentara 1

Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
14:31 02.02.2014.

hahaha...možda se netko na BBC-u htio našaliti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije