Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milorad Pupovac

Koja je to pamet da se međunarodni problem izbjeglica pretvara u međudržavni problem?

Milorad Pupovac
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
25.09.2015.
u 12:20

I odluka Ustavnog suda od četvrtka i mjere Vlade u pogledu izbjegličke krize su kršenje saborskih temeljnih zakona. Sabor mora onima koji umanjuju i krše njegove ovlasti, zakone i odluke poslati jasnu poruku da to ne može ići

Vladine mjere prema Srbiji krše sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom iz 2006. godine, poručio je danas u Saboru SDSS-ov Milorad Pupovac.

– Imamo povratak na razdoblje prije potpisivanja tog sporazuma, naši građani i građani Republike Srbije moraju putovati kroz Mađarsku ili eventualno BiH, s posljedicama koje su diskriminatorske. Tko je dao ovlasti premijeru i Vladi da krše taj sporazum i budu iznad Sabora? Uostalom, koja je to pamet da se međunarodni problem izbjeglica pretvara u međudržavni problem, u nacionalističke ispade između Hrvatske i Srbije, da se u Hrvatskoj širi nacionalistička atmosfera protiv Srba, a Sabor svoj mandat završava u takvoj atmosferi – zanima Pupovca te dodaje kako to sigurno nije interes građana. Zagreb i Beograd otpočinju svoj rat oko nečega što nije njihov problem, komentira Pupovac.

– I odluka Ustavnog suda od četvrtka i mjere Vlade u pogledu izbjegličke krize su kršenje saborskih temeljnih zakona. Sabor mora onima koji umanjuju i krše njegove ovlasti, zakone i odluke poslati jasnu poruku da to ne može ići, da blokada na državnoj granici mora prestati danas. Treba poslati jasnu poruku Ustavnome sudu za koji znamo kako je izabran zahvaljujući našoj sramoti, da pošalje jasnu poruku da tako više ne može. Jer ako tako nastavi sutra će izbore proglasiti nevažećim kao što je i proglasio zakone koje smo ovdje donosili. Samo taj korak nedostaje, a mi prigovaramo sebi jesmo li jedno drugome davali dovoljno riječi i da li smo dali dovoljno opomena ako je netko prešao granicu u svojim verbalnim iskazima ili nije a ovo se događa – zaključio je Pupovac.

>> Sabor jednoglasno ukinuo imunitet HDZ-ovoj zastupnici Josipi Rimac

Komentara 16

BU
Bulaba
12:30 25.09.2015.

Mudri Srbin Pupovac zvan "Mile Prvi lukavi" pokušava zaustaviti žestoki srpski bratoubilački rat između zapadnog Srbina Milanovića zvanog "Mile Drugi Ludi" i istočnog Srbina Vučića zvanog "Aleksandar IV Pi*kousti". Za sada se srednji Srbin Dodik zvan "Mile treći bahati" drži sa strasne. Milanoviću, slušaj si rođaka Pupovca, Samo Sloga Srbina Spašava.

DU
Deleted user
12:48 25.09.2015.

Žestok okršaj Pupovca i Milanovića za cca 250 tisuća srpskih glasova na izborima i čudi me što se Pupovac buni kad je jasno da većina te manjinske skupine i dan danas "ovdje ore, a mole Boga da padne kiša u Srbiji". Odnosno on je neto dobitnik u tom srazu - druga je stvar što će Milanovića skupo to koštati odnosno tko starta s ćirilicom űber alles, skonča s fotomontažama da je maloumnik na naslovnicama srbijanskih medija. Pupovac je lukaviji, on ovdje suzdržan - al kad se rastrkelja za srbijanske medije, ispadne da ga ovdje drže rasčetvorenog. Srećom pa govori tako zvonki hrv. jezik da je senzacija u BG odnosno malo tko sluša što on priča nego svi slušaju taj jezik - prokletstvo koje dijeli s Radetom Šerbedžijom koji također na brijunskom arhipelagu uživa u gliserima i ostalim povlasticama hrv. proračuna, ali kad opatrne RH za BG medije - e to zvuči kao da ga drže na žeravici u Hrvatskoj. Tko ih ne zna!

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
13:07 25.09.2015.

i ovaj Pupovac je poludio pa valjda su srpske novine pisale Fasisticki..ahahhahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije