Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesvakidašnji ulov

Kod Zaprešića pronašli gljivu kapitalca: Teška je poput odojka!

gljiva
Rajko Polić
01.10.2013.
u 22:24

Marijina i Stjepanova gljiva, inače iz privatne šume, zaista je gigantska, pa smo je zato i snimili, a diskusiju o dopuštenih dva kilograma za vlastite potrebe prepuštamo forumašima

Mariji i Stjepanu Cunjek, Slavoncima davno naseljenim u Zaprešiću gljive nisu strane i nepoznate. Vole ih jesti i dovoljno poznaju da u šumi mogu malo i (pro)birati.

U današnjoj šetnji nisu mogli odoljeti jednoj težine manjeg odojka. Po njihovu mišljenju radi se o orijaškoj zrašćenki (Meripilus Giganteus), koja nije otrovna, dosta je drvenasta i jestive su samo posve mlade gljive. Inače spada u saprofite, organizme koji žive na organskom otpadu šuma, primjerice nakupinama uza stara debla.

Marijina i Stjepanova gljiva, inače iz privatne šume, zaista je gigantska, pa smo je zato i snimili, a diskusiju o dopuštenih dva kilograma za vlastite potrebe prepuštamo forumašima.

>>Najskuplje gljive: Kazne za branje bez dozvole čak do 7000 kuna!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije