Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužnica zbog prijetnje

Kod Zadra prijetili smrću građanima muslimanske vjeroispovjesti

Dusko Jaramaz/PIXSELL
03.09.2021.
u 17:21

U optužnici se dvojicu okrivljenika tereti da su 13. listopada 2020. u Ražancu, zbog narušenih odnosa sa oštećenicima, u cilju da ih uplaše i uznemire, zaprijetili im da će ih usmrtiti.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 2. rujna 2021., nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1953. i 1976.) zbog počinjenih kaznenih djela protiv osobne slobode prijetnjom.

U optužnici se dvojicu okrivljenika tereti da su 13. listopada 2020. u Ražancu, zbog narušenih odnosa sa oštećenicima, za koje su znali da su druge vjeroispovijesti, te zbog etničke i vjerske netrpeljivosti prema njima, u cilju da ih uplaše i uznemire, zaprijetili im da će ih usmrtiti. Opisano postupanje izazvalo je kod oštećenika strah i uznemirenost. Lokalni portal zadarski.hr tih je dana izvijestio o prijetnjama bračnom paru muslimanske vjeroispovijesti od strane susjeda u Ražancu, i to unatoč tome što je oštećeni bio tri godine u Hrvatskoj vojsci.

- „Ti si nitko i ništa, a on je guba muslimanska... Znaš što, taman ja poginija, ja ću ti džigerice iščupat, gubo muslimanska... Đubre, umukni, zadavit ću te golim rukama, govno jedno... Ti si guba ženska da ne postoji takve, vi ste ovdje zarazu donijeli... Nemoj mi to govoriti, probost ću te ovom stapkom... Vi ste govna muslimanska... Di je Ante Pavelić bija šta vas pobija nije... Iščupat ću mu grkljan i sve... Koštat će vas, nećete mirno spavat, samo ti snimaj... Onog krnje, ja ću ga uvatit, zube ću mu iščupat... Nisam ja pokvaren ka vi muslimani, gube muslimanske... Zapamtit ćete vi mene dok sam ja živ... Ja ću ga golim rukama zadavit za ovu maslinu...” - naveli su u listopadu prošle godine svjedočenje oštećenih o prijetnjama u Ražancu s portala Zadarski. hr.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
09:26 04.09.2021.

nije to nista u svezi prijetnje ...visokorangirani dk gtb am zg tm am dm su osudili su sluzbenika samo zbog toga sto ih je upozorio na nezakonitu isplatu koja nije velika ali je nezakonita.prilog korumpiranom sudstvu...

JB
Jednonogi.Brabonjak
22:30 03.09.2021.

Kod njih je to lako, oni za sve samo prijave da je na vjerskoj ili nacionalnoj osnovi....

IM
Imanasjoš...
21:39 03.09.2021.

rvacka nije se ništa promjenilo od 2000ćite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije