Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gori suha trava

Kod Zadra gorjela hrastova šuma, požar uspješno lokaliziran

požar u zadru (1)
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/10
08.08.2011.
u 11:17

Požar je, srećom, nešto poslije 16 sati lokaliziran, a zračne snage prestale su gasiti, izvijestili su iz županijskog DUZS-a

U zaseoku Stanići između Visočana i Dračevca Ninskog kod Zadra gorjela je hrastova šuma, a bile su ugrožene i kuće. Potvrdio nam je to zapovjednik zadarskih vatrogasaca Željko Šoša koji tvrdi da je požar bio velik, odnosno da mu je fronta bila duga oko kilometar, i kako je požar rasplamsavao jak vjetar.

Požar je, srećom, nešto poslije 16 sati lokaliziran, a zračne snage prestale su gasiti, izvijestili su iz županijskog DUZS-a.

– Zatražili smo zračnu pomoć, a kuće ćemo obraniti – rekao nam je ranije Šoša o požaru o čijem su izbijanju vatrogasci izvijestili nešto prije 14 sati.

Na gašenje je uz vatrogasce iz JVP-a Zadar i DVD-a Pljusak (17 vatrogasaca i 5 vatrogasnih vozila) upućeno devet pripadnika Državne intervencijske postrojbe Zadar s dva vatrogasna vozila.

Uz četiri kanadera i jedan zračni traktor  koji pomažu u gašenju požara, na teren su upućeni još jedan kanader, jedan zračni traktor i jedan helikopter za izviđanje.

Iz DUZS-a su pak poručili kako je u 9.43 sati stigla dojava o požaru otvorenog prostora na brdu Debeljak-Markovac. Gori suha trava i nisko raslinje na dva hektara miniranog područja. U gašenju sudjeluje JVP Zadar s tri vatrogasca i dva vatrogasna vozila. Iz zraka požar gase kanader i zračni traktor.

Gorjelo na Marjanu u Splitu

Oko 10 sati i 15 minuta dojavljeno je da je izbio požar u park-šumi na splitskom Marjanu, nedaleko od zoološkog vrta. Gorjela je borova šuma i nisko raslinje. Požar je pod nadzorom vatrogasaca. Na intervenciju je odmah po dojavi izašlo 20 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Split sa sedam vozila.

– Istog trena pozvao sam zračne snage i sada su iznad nas dva helikoptera. Na sreću, neće biti potrebni jer su zemaljske snage odradile posao – izjavio je prije 11 sati Felicijo Parčina, zapovjednik JVP-a Split.

Pohvalio je dežurne vatrogasce iz JVP-a Split na Marjanu koji su reagirali nekoliko minuta nakon izbijanja požara. Požar je, po svemu sudeći, planuo kod makadamskog puta s južne strane zoološkog vrta. Zahvatio je između dvije i tri tisuće četvornih metara borove šume. Oko podneva šire je područje već bilo natopljeno vodom. Parčina kaže da nema šanse da se vatra ponovno razbukta.

Komentara 10

Avatar Vucibatina
Vucibatina
15:00 08.08.2011.

proširuje zoo vrt ?

LI
liliZG
11:39 08.08.2011.

To Kerum čisti mjesto za Isusa................

EU
eugenie
18:01 10.08.2011.

Hourray!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije