Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez recepta
Povratak na članak

Kod prodaje tablete 'za dan poslije' moguć je – priziv savjesti

Magistar mora o prizivu unaprijed obavijestiti poslodavca, koji mora osigurati da on nikad ne bude sam u smjeni

Komentari 24

RA
rament123456
09:19 25.04.2015.

Obzirom da se radi o unosnom poslu priziv savjesti moze funkcionirati samo u drzavnim ljekarnama, kod privatnika ce takav farmaceut brzo pa pa iz ljekarne. Isto kao i kod doktora, placa mu ista radio ili ne abortuse, naravo da ce uloziti priziv savjesti da ima manje posla. Da mu je placa zbog savjesti 3 tisuce manja brzo bi ga ta "savjest" prosla.

VL
MA
MarioG
09:31 25.04.2015.

Sad ce i apoteke postati ordinacije.

VL
Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
09:30 25.04.2015.

koje veze ima savjest sa ovim tabletama, jeli ovima islam udario u glavu?

VL
IV
ivanjoksimovic
10:35 25.04.2015.

Ne razumem zasto bi se tu polemisalo o icijoj savesti ako se radi o pilulu koja deluje samo kratkorocno nakon potencijalnog zaceca. Ta pilula nije sredstvo za abortus vec oreventivna mera. Dakle, zena prakticno ni ne zna da li je dete zaceto vec pilulu uzima kao prevenciju da do zaceca ne bi ni doslo. Ne radi se o hemijskom abortusu jer se ne odstranjuje zivi organizam (ako se ne varam, cak ni embrion). Potpuno je suludo donositi takav zakon. Jos nam samo fali da donesu zakon o prizivu savesti na obavezno koriscenje kondoma. Ili ne daj Boze, zabrane seks ukoliko nije u reproduktivne svrhe.

VL
Avatar slaven0
slaven0
09:48 25.04.2015.

ako vec Katolicka Crkva ne poznaje razliku izmedju sredstava za kemijski rani pobacaj i pilule za dan poslije zalosno je ju ne poznaje ni Hrvatska lijecnicka komora. Kakav priziv savjesti? Zbog cega? Zene ostaju trudne ako im je ovulacija vec zapocela bez obzira sto uzmu ovu tabletu.

VL
Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
09:37 25.04.2015.

i Hrvatska se, kao islamske zemlje i Turska, počela vraćati u nazad,regres umjesto progresa

VL
DU
Deleted user
10:25 25.04.2015.

Politika depopulacije. Očekujte i zabranu priziva savjesti.

VL
VE
vecehe
09:08 25.04.2015.

Sve je to ok, samo sta kad naletis na spolno zarazenu koja te jos pokusa naprevaru ali joj neuspije namjerno zaraziti, a takvih u hrvatskoj cini mi se nefali, pa ti koristi tabletu za poslije..

VL
GO
gotovinaa
10:43 25.04.2015.

Ne kaže se LJEKARI nego magistar. .farmaceut..apotekar! !! ljudi koji rade u "Ljekarnama" su završili Farmaceut su školu ili faks,pa stoga ih vređaju ružnim uvredljivim nazivom. To je isto kao da ljude koji rade u bolnicama nazivamo Bolničarima! Ne dajeaje a ime po ustanovi gdje radiš nego po onome što si završio! ! a tablete Za dan poslije koliko čujem od farmaceuta,sve više kupuju časne sestre i svećenici. ..hvala bogu da su i oni došli k pameti pa su se bacili na posao!!!:-):-)

VL
VI
virkom
09:07 25.04.2015.

Da se moraju kojekakvi formulari ispuniti, razumijem. Da to ne smiju kupovati maloljetnici, razumijem isto. Ali šta sad apotekari imaju tu izmišljati i trabunjati o vlastitij savjesti??? Valjda je bolje za ženu da 2 mjeseca nosi plod i onda ga pobaci nego da ga ovako dan-dva nakon odnosa samo u obliku skoro normalnog krvarenja izbaci. Ili bi možda trebala to dijete iznesti i odmah se - pošto kod nas vlada blagostanje - pretplatiti na socijalu!? Apotekari - moralne instance našeg društva! Blam...

VL
BO
borac2525
09:07 25.04.2015.

Sto je sa savjescu onih koji su odobrili ovakav zakon koji dopusta dostupnost svih abortivnih sredstava na brzo i u kratko vrijeme?? Kod danasnje mladeži i najmanji hir ih moze natjerati da posegnu za ovakvim tabletama posto su izmanipulirani sustavno a karakter tek trebaju izgraditi...

VL
Avatar Maslina
Maslina
09:30 25.04.2015.

Kod nas su danima molili kod poliklinike,sad će imat svoj štand sa krunicom prid svakom ljekarnom.Ove šta trče na svako zvono u crkvu zlouporabit će priziv savjesti.Što vrime više prolazi mi se brže vraćamo unazad.

VL
Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
10:24 25.04.2015.

Priziv savjesti je jedno od temeljnih ljudskih prava i koliko god se to mnogima u Hrvatskoj - nazovi-liberalima i neokomunistima ne sveđalo svaki čovjek se ima pravo pozvati na njega. Takve tablete se u ljekarnama uopće ne bi trebale niti prodavati jer su mogućnosti zloupotrebe prevelike!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.