Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobičan ulov

Kod Kornata ulovljen morski pas dug 3,60 metara i težak 150 kg

morski pas
Reuters/PIXSELL
29.03.2012.
u 16:38

Pa nije mi bilo baš svejedno vidjeti morskog psa. Doduše, prvo sam mislio da je dupin – rekao je Miljenko Špralja

Ribar Miljenko Špralja ulovio je u srijedu poslijepodne morskog psa duljine 3,60 metra i teškog više od 150 kilograma. Ovaj 66-godišnji nekad profesionalni, a sada umirovljeni ribar kod Abe, između Kornata i Dugog otoka, bacio je mrežu i nadao se eventualno bogatom ulovu šaruna. No, kada je došao po mrežu, nemalo se iznenadio, ali i prestrašio.

– Pa nije mi bilo baš svejedno vidjeti morskog psa. Doduše prvo sam mislio da je dupin. On je već bio omamljen jer je očito dugo bio zapetljan u mreži, a kada smo izvukli mrežu prema površini mora i vidjeli rep, odmah sam zaključio da je morski pas ili lisica – rekao nam je Miljenko Špralja koji je svoj ulov vezao za brod i vukao do obale.

– Na obali je bilo njih pet koji su mi pomogli. Bio je on omamljen, ali isto sam slušao upozorenja da pazim na zube i da me ne ugrize. On stvarno ima dvostruki red zubiju i jako je opasan. Odmah smo ga i rasjekli i podijelili meso. Ma već za desetak minuta smo ga spremali. Jako je ukusan – rekao nam je Miljenko Špralja dodajući kako ne zna koje je točno vrste ovaj morski pas.

Ključne riječi

Komentara 6

SI
sirmax
17:48 29.03.2012.

Treba mu oderat kaznetinu i izbuzat mrize da mu prisjedne morska spiza.Lisica je strogo zasticena vrsta i sto je nije probao spasiti ako i sam kaze da je bila omamljena ali jos ziva.

NO
No1
18:54 29.03.2012.

Ugrozene vrste su mu specijalnost. I onda se jos i hvali... lao sa prethodnom mantom. Koju je isto prvo izrezao i pojeo, a tek onda isao gledati sta je to bilo. Sto je ugrozenija, to je bolja. A, najslada cece biti zadnja u Jadranu.

BE
beneronaldo
19:28 29.03.2012.

morski psi nek idu u australiju i Ameriku, a ovdje nam nisu potrebni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije