Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kod Kornata ulovljen morski pas dug 3,60 metara i težak 150 kg

Pa nije mi bilo baš svejedno vidjeti morskog psa. Doduše, prvo sam mislio da je dupin – rekao je Miljenko Špralja
29. ožujka 2012. u 16:38 6 komentara 130 prikaza
morski pas
Foto: Reuters/PIXSELL

Ribar Miljenko Špralja ulovio je u srijedu poslijepodne morskog psa duljine 3,60 metra i teškog više od 150 kilograma. Ovaj 66-godišnji nekad profesionalni, a sada umirovljeni ribar kod Abe, između Kornata i Dugog otoka, bacio je mrežu i nadao se eventualno bogatom ulovu šaruna. No, kada je došao po mrežu, nemalo se iznenadio, ali i prestrašio.

– Pa nije mi bilo baš svejedno vidjeti morskog psa. Doduše prvo sam mislio da je dupin. On je već bio omamljen jer je očito dugo bio zapetljan u mreži, a kada smo izvukli mrežu prema površini mora i vidjeli rep, odmah sam zaključio da je morski pas ili lisica – rekao nam je Miljenko Špralja koji je svoj ulov vezao za brod i vukao do obale.

– Na obali je bilo njih pet koji su mi pomogli. Bio je on omamljen, ali isto sam slušao upozorenja da pazim na zube i da me ne ugrize. On stvarno ima dvostruki red zubiju i jako je opasan. Odmah smo ga i rasjekli i podijelili meso. Ma već za desetak minuta smo ga spremali. Jako je ukusan – rekao nam je Miljenko Špralja dodajući kako ne zna koje je točno vrste ovaj morski pas.

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • sirmax:

    Treba mu oderat kaznetinu i izbuzat mrize da mu prisjedne morska spiza.Lisica je strogo zasticena vrsta i sto je nije probao spasiti ako i sam kaze da je bila omamljena ali jos ziva.

  • No1:

    Ugrozene vrste su mu specijalnost. I onda se jos i hvali... lao sa prethodnom mantom. Koju je isto prvo izrezao i pojeo, a tek onda isao gledati sta je to bilo. Sto je ugrozenija, to je bolja. A, najslada ce ... prikaži još!ce biti zadnja u Jadranu.

  • beneronaldo:

    morski psi nek idu u australiju i Ameriku, a ovdje nam nisu potrebni