Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobično čudo

Kod Grubišnog Polja umalo janjac rekorder

ovca, janje
Michael Palijan
05.06.2010.
u 12:05

J. Novoselec kaže kako nikada niti jedna ovca u njegovu stadu nije ojanjila tako veliko i teško janje 2. Mogao sam imati hrvatski ponos, a dobio sam na kraju hrvatsku sramotu, potužio se Novoselec.

Mogao sam imati hrvatski ponos, a dobio sam hrvatsku sramotu!-rekao nam je danas Josip Novoselec iz Velike Barne nedaleko Grubišnoga Polja, pokazujući tek ojanjeno mrtvo janje teško čak sedam kilograma. Kaže, nikada u životu nije vidio toliko teško janje i strašno mu je žao što nije ostalo živo, dok se istovremeno boji i za sudbinu ovce. Naime, jučer oko 15 sati primijetio je kako se ovca počela pripremati za janjenje. No, oko 21 sat s obzirom na to da je imala neuobičajeno jake bolove, posumnjao sam da nešto nije u redu. Popipao sam i vidio da je nešto jako veliko unutra-priča Josip.

Pričekao je još malo i oko 1 sat poslije ponoći pozvao veterinara u ambulanti u Malim Zdencima, koji mu je poručio, kaže Josip, da „pričeka neka se ovca otvori“.–Cijelu se noć bacala. Oko 4,30 ujutro je potpuno izgubila svu snagu i ponovno sam zvao veterinara. Kada je došao, na moje inzistiranje je napravio carski rez. Janje je već bilo uginulo-tužno pripovijeda J. Novoselec. Zašto se ovca bacala u bolovima postalo mu je jasno kada je izvagao janje. Križanac slovenke i winterberga  težio je 6,9 kilograma, bio dug 65, a visok 47 centimetara. Sumnja da će i ovca preživjeti.

Niti se miče, niti oglašava, a ne želi niti jesti. Strahuje za još jednu ovcu iz njegova stada koja je jednako velika i također pred janjenjem. Još uvijek ne zna nosi li također jedno veliko janje, ili je u pitanju višeplodna trudnoća.-Bilo je i do sada mrtvih janjaca pri janjenju, ali ne često. I najčešće u višeplodnim trudnoćama-zaključuje Novoselec. Direktor Veterinarske stanice Josip Njemeček poručio je kako ne zna ništa o slučaju, ali da će ga pomno ispitati i utvrditi što se dogodilo te nas obavijestiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije