Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crni vikend

Kod Drniša pjašaka usmrtio policijski kombi

marica
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/5
Autori: dpl/VLM,
05.02.2011.
u 08:06

Pijani vozač u Novom Marofu usmrtio je, pak, dvojicu u trostrukom sudaru.

Jedan sat iza ponoći na lokalnoj cesti u mjestu Sedramiću kod Drniša u prometnoj nesreći poginuo je J.E. (35). Na njega je, doznajemo, naletio policijski kombi kojega je vozio policajac.

Prema dosadašnjim saznanjima, stradali muškarac je izgubio život nedugo nakon što je u kafiću Sedra u Sedramiću pio sa svojim prijateljem, te je potom izašao na cestu.

Tom su se lokalnom prometnicom usred noći uputili pješice, no vjerojatno zbog slabe vidljivosti, dogodila se nesreća. U policiji još utvrđuju okolnosti ovog događaja. Nakon višesatnog očevida na mjestu nesreće,  provode se vještačenja nad policijskim kombijem. Osim toga, obdukcijom će se utvrdili i je li poginuli muškarac bio pod utjecajem alkohola ili nekih drugih opijata.

Inače, iz PU šibensko-kniske su noćas putem SMS-poruke u vrlo kratkom roku (kao rijetko do sada) izvjestli medije i novinare o toj prometnoj nesreći, i to svega četrdesetak minuta nakon što se dogodila.

Inače, u priopćenju od oko 13 sati iz PU šibensko-kninske se ističe kako je obavljenim očevidom utvrđeno da se pješak nije kretao što bliže rubu kolnika tako da ne ometa promet vozila nego se kretao prema sredini kolnika.'

- U namjeri da izbjegne udar u pješaka, 37-godišnji policijski službenik, vozač službenog policijskog kombi vozila koči i prelazi djelom vozila na drugi kolnički trak pri čemu vozilom nalijeće na pješaka . Po nalogu Istražnog suca Županijskog suda tijelo je zbog  obdukcije prevezeno na odjel patologije OB-Šibenik. Protiv vozača će biti podnesena kaznena prijava - ističe se u priopćenju kojega potpisuje Ivica Kostanić, načelnik PU šibensko-kninske.

Pijani vozač u N. Marofu usmrtio dvojicu u trostrukom sudaru.

Mario Žavrljan (23) iz Makoišća Gornjeg smrtno je stradao na licu mjesta, a Željko Česi (46) iz Podruta preminuo je u bolnici nekoliko sati nakon sudara triju automobila nedaleko bolnice u Varaždisnkoj ulici u Novom Marofu. Za tragediju koja se na cesti D3 dogodila u subotu oko 5.40 sati odgovoran je 23-godišnji N.B. On je, pod utjecajem 1,89 promila alkohola u krvi stisnuo gas Toyote Corolle iznad dopuštenih vrijednosti i na putu prema Zagrebu izgubio kontrolu nad vozilom pa prešao na drugu stranu kolnika kojim je Golfom nailazio preminuli Česi.

Došlo je do direktnog i strahovitog sudara o čemu svjedoči i potpuno uništen Golf, u kojem je Česijev suvozač na mjestu poginuo. Od siline udara auto je odbačen malo unatrag, te je u njegov stražnji dio Fiat Puntom udario 24-godišnjak k oji se vozio iza njega u istom smjeru, a koji na sreću nije ozlijeđen. Uz poginule, ozljede je zadobio i 23-godišnji vozač koji je skrivio nesreću, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj bolnici, a ozljede će biti naknadno okvalificirane.

Uz policajce, očevid je obavila istražna sutkinja varaždinskog Županijskog suda koja je naložila obdukciju poginulih, te izuzimanje uzoraka krvi i mokraće radi analize na alkohol, te vještačenje vozila. Na mjesto nesreće izišao je i Jovan Radonjić prometno tehnički vještak, a za vrijeme trajanja očevida od 6 do 10 sati, dionica Varaždinske ulice bila je zatvorena za sav promet koji s odvijao obilazno. Poginuli Žavrljan i Česi prvi su smrtno stradali ove godine u prometu na cestama Varaždinske županije.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 14

KI
kiwi2
10:32 05.02.2011.

. \"Sudar u N. Marofu: Jedan umro na licu mjesta, drugi u bolnici\" \"...na licu mjesta...\". U odnosu na to da nas nepismeni novinari i općenito nepismeni pisci svega i svačega maltretiraju sa pojmom OSOBA, npr.: \"u prvoj osobi jednine\"ne\" (????) \"u nesreći je poginulo 150 osoba\" (????) \"nepoznata osoba je provalila\" (takvi štosevi su najbolji: nepoznata osoba ????), naslov nije ispravno napisan na \"standardnom_u_ Hrvatskom_u_ jeziku\", naime, \"ispravno\" napisan naslov bi trebao biti: \"Sudar u N. Marofu: Jedan umro na OSOBI mjesta, drugi u bolnici\".

DU
Deleted user
10:44 05.02.2011.

kiwi2 je***bote, koji si ti kreten ! tko ti je dao tipkovnicu u ruke ?

LE
levac
14:42 05.02.2011.

Sad TREBA KAZNIT\' OVOG ŠTO JE POGINUO!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije