Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vetovo

Kobasama i dobrom kapljicom obilježili blagdan sv. Vinka

vetovo,vincelovo (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/6
27.01.2013.
u 17:41

Trsje je blagoslovljeno pred više stotina posjetitelja, koji su kušali brojne domaće delicije i ponajbolja vina

Dvotjedne svečanosti uz blagdan sv. Vinka, kojega u Slavoniji popularno zovu Vincelovo, završene su u Požeškoj kotlini zarezivanjem trsja u Vetovu, te u vinogradima iznad sela Draga pod Papukom. Mještani Vetova proše su godine u središtu sela ispred župne crkve zasadili desetak čokota koje su slaveći Vincelovo po prvi puta zarezali označivši tako početak ovogodišnjih radova u vinogradima, a trsje je blagoslovljeno pred više stotina posjetitelja, koji su kušali brojne domaće delicije i ponajbolja vina.

Slično je bilo i pod Papukom, gdje su se prijatelji i poslovni partneri okupili u vinogradu Ivana Žuljevića Iće, vlasnika tvrtke Metalijatrans iz Požege, a uz svirače grupe San pod vodstvom Dragana Kapčevića te obilje specijaliteta i dobru kapljicu druženje je potrajalo do večernjih sati.

>> FOTO Kušali su se slavonski, ali i morski specijaliteti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije