Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrana od poplave

Kninu nedostaju 22 cm do proglašenja izvanrednih mjera

kinin (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/4
02.12.2010.
u 14:25

Najgore je stanje oko kninske bolnice i oko benzinske crpke koja se nalazi na vrlo rizičnoj lokaciji, a dosad je već prouzročila zagađenje rijeke naftnim derivatima.

Velike kiše povisile su vodostaje rijeke Krke, Butižnice, Orašnice i drugih pritoka pa su Hrvatske vode proglasile mjere redovite obrane od poplave za područje Knina. Nešto poslije 14 sati vodostaj Krke iznosio je 458 centimetara, a samo 22 centimetra nedostaju da bi se proglasile tzv. izvanredne mjere zaštite od poplave. Vatrogasci još od ponedjeljka imaju posla s ispumpavanjem vode iz podrumskih prostorija nekih kninskih kuća, a ponovno je na udaru i benzinska crpka Lukoila kod Atlagića mosta, koja je redovito ugrožena od poplava za većih kiša i povećanog vodostaja vodotokova.

- Kako je u porastu i vodostaj rijeke Krke, poduzete su preventivne mjere u slučaju potrebe za zaštitom benzinske postaje na ulazu u grad Knin. U ponoć i pol primljena je informacija da je voda ušla u prodajni prostor benzinske postaje, ali da spremnici goriva nisu ugroženi jer se nalaze na višoj razini i zaštićeni su vrećama pijeska - rekli su danas u DUZS-u. Podsjetimo, benzinska crpka, koja se po mnogima nalazi na vrlo rizičnoj lokaciji, u nekoliko je navrata bila poplavljena, a nedavno je prouzročila i zagađenje rijeke Krke naftnim derivatima koji su istekli iz njezinih spremnika. Zasad su jedino jamstvo da se to neće ponoviti spomenute vreće pijeska, odnosno improvizirani zečji nasip.

Zbog gotovo pola metra vode koja se izlila iz rijeke Butižnice sinoć je do 21 sat bila zatvorena prometnica u mjestu Golubiću na državnoj cesti D33 od Knina prema graničnom prijelazu s BiH kod Strmice. Kako kaže Mladen Jelić, kninski vatrogasni zapovjednik, trenutačno je najgore stanje na području oko kninske bolnice (Horvatova i Gajeva ulica), gdje ima mnogo poplavljenih podruma.

- Nadamo se da kiše koje se najavljuju za sutra neće donijeti veće povećanje vodostaja. Stanje pratimo bez prestanka. Nadajmo se da će se sve početi smirivati - kazao je vatrogasni čelnik Jelić.

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brainiac
16:18 02.12.2010.

Eeee mnogima nedostaju 22 cm...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije