Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Knezoviću ubojstvo podmetnuto?

knezović
Foto: YouTube / Federalna policija BiH
1/2
07.10.2009.
u 13:16

Oliver Knezović za kojim je jučer raspisana međunarodna tjeralica zbog ubojstva navijača Sarajeva Vedrana Puljića tijekom navijačkih nereda prošle nedjelje u Širokom Brijegu možda nije usmrtio Puljića.

Oliver Knezović za kojim je jučer raspisana međunarodna tjeralica zbog ubojstva navijača Sarajeva Vedrana Puljića tijekom navijačkih nereda prošle nedjelje u Širokom Brijegu možda nije usmrtio Puljića.

Bosansko-hercegovački portal Pincom.info prenosi izjave očevidaca koji su pod uvjetom anonimnosti izjavili da je Puljić ubijen metkom iz pištolja dok je Knezović imao automatsku pušku i bio prilično udaljen od mjesta ubojstva.

Također, tvrde očevici, Knezović je pucao rafalno iz automatske puške u zrak nakon što je na svome kućnom pragu ranjen Širokobriježanin Željko Zadro. Svjedoci također tvrde da je Knezović to učinio kako bi zastrašio sarajevske huligane i zaustavio njihovo divljanje.

Sumnju na Knezovićevu krivnju baca i činjenica da njegovo navodno priznanje nema nikakvog video, audio ili pisanog traga, upozoravaju izvori Pincoma

Uhićeni policajci pušteni na slobodu

Osam sudskih policajaca koji su pritvoreni zbog sumnje da su dopustili bijeg Oliveru Knezoviću pušteno je na slobodu, rekla je tužiteljica Zapadnohercegovačke županije Vesna Ćavar na izvanrednoj sjednici županijske skupštine.

Tužiteljica Ćavar odbacila je optužbe kako je pod pritiskom potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe pustila iz pritvora privede pripadnike Hordi zla iz Sarajeva.

- Pritvor nije zatvor. Pritvor nije kazna. Sve privedene osobe državaljani su BiH, pa su mogli biti zadržani u pritvoru najviše 24 sata, jer sam poštivala zakon, a ne gospodina Kebu kojeg i ne poznajem, rekla je tužiteljica Ćavara, a prenosi Pincom.info.

Tijekom protekla dva dana u prostorijama Fderealne uprave policije obavljenoje više informativnih razgovora s osobama koje su identificirane kao očevici ili sudionici nedjeljnih nereda u Širokom Brijegu.

Raspisana tjeralica za Knezovićem
Za odbjeglim  Oliverom Knezovićem, osumnjičenim za ubojstvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića, raspisana je u srijedu međunarodna tjeralica. Tjeralica je dostavljena i u ured Interpola u BiH.

Sudska policija dopustila je Oliveru Knezoviću da iz zatvorskih prostorija Kantonalnog suda u Širokom Brijegu izađe u hodnik, gdje su ga čekali supruga i odvjetnik s hranom, doznaje sarajevski list Dnevni avaz iz pouzdanih izvora bliskih istrazi.

Policajci su mu dopustili da jede u hodniku, a on je taj trenutak iskoristio kako bi pobjegao. Zbog njegova bijega iz zatvora suspendirani su policajci Ivan Barić i Marinko Barbarić, a saslušano je još osam sudskih policajaca za koje su sumnja da su odgovorni za loše osiguranje u zatvoru.

U međuvremenu se na Youtubeu pojavila nova snimka na kojoj se vidi da policajci pucaju u navijače.

Federalna uprava policije (FUP) jučer do kasnih poslijepodnevnih sati nije uputila nikakav odgovor MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona, koji je uputio zahtjev za raspisivanje tjeralice.

Oliver Knezović, osumnjičeni za ubojstvo navijača Vedrana Puljića, pobjegao je iz pritvora u Širokom Brijegu nedugo nakon što se predao policiji. Prema prvotnoj verziji, razvalio je PVC prozor bez zaštite i iskočio s visine od oko pet metara, vjerojatno za spuštanje na tlo koristeći duge rešetke u prizemlju. Na sve to upućuje otvoreni prozor iza zgrade.

Prema drugom tumačenju, osumnjičeni je zamolio sudskog policajca da ode u zahod, snažno ga odgurnuo i pobjegao kroz ulazna vrata Županijskog suda. Ima dvojno državljanstvo tako da je policija pojačala kontrole na granici. Nagađa se da je pobjegao u Hrvatsku.

Ključne riječi

Komentara 516

XN
xnet0822
15:19 07.10.2009.

Mihac, koji ti je danas ? Ako te uhvatim da još jednom pljuješ po hercegovcima (kao što je bio i moj pokojni otac) reći ću Adminu da obriše sve tvoje komentare i da ti da zabranu pristupa na Večernjakovu WEB stranicu ! Daj se kontroliraj malo !

VB
vin-bush
17:36 07.10.2009.

Mihac,na*ebo se ti svo0je mamice,tvoja mržnja prema Hercegovcima je nemjerljiva.Sagori u toj mržnji konju jedam!

FR
frka
18:05 07.10.2009.

P.S Mihac A i ljigav si. Pratio sam te. Komentar si napisao u 17:46 a u 17:49 imao si 28 pluseva????!!!!! Ma tebe vise ljudi procita u jednoj sekundi nego Dostojevskog :-) Hajde daj mi malo minusa, inace necu znati da sam te strefio u erogenu zonu ;-) \"Vidimo\" se sutra! ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije