Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju prije predaje hrvatskoj policiji

Knezović: Nisam ubio Puljića, ispalio sam pet hitaca, ali u zrak

oliver knezović
Nova TV
Autori: I. Vi, ija
20.10.2009.
u 18:29

Uredno sam se prijavio, tako da ne zna nikog drugog osim mene, ispričao sam se i vratio mu pištolj - objašnjava te dodaje kako je prije nego je predao pištolj policajcu Draganu Vujeviću ispalio pet hitaca, ali u zrak.

Prije predaje zagrebačkoj policiji Oliver Knezović, osumnjičen za ubojstvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića, dao je intervju za Novu TV u jednom zagrebačkom hotelu u kojem se skrivao.

U razgovoru je istaknuo kako je uzeo pištolj, ali da nije pucao te na pitanje je li ubio Puljića odgovara:
- Nakon što smo svi imali pištolj od policajca, na kraju se našao kod mene, svi su ga građani htjeli uzeti. A što se policajca tiče, on zna moje ime jer sam mu rekao da mu vraćam pištolj i da se zovem tako i tako te da sam pripadnik bivše vojske i policije. Uredno sam se prijavio, tako da ne zna nikoga drugog osim mene, ispričao sam se i vratio mu pištolj - objašnjava te dodaje kako je prije nego je predao pištolj policajcu Draganu Vujeviću ispalio pet hitaca, ali u zrak.

Tvrdi da su pucali svi.

- Vjerujem da će istraga to dokazati. Pucali su njihovi huligani na naše nedužne građane. Izražavam sućut Vedranovoj obitelji. Nisam kriv za njegovu smrt. Kažem, branio sam narod, da nisam ja, bio bi netko drugi. Ili bih bio ja ubijen, malo je falilo.

Policajac Vujević, također uhićen zbog sumnje da je ubio Puljića, danas je pušten da se brani sa slobode.

Hrvatsku granicu prešao s lakoćom
- Skrivao sam se u planinama na području Općine Jablanica, od Čvrsnice prema Jablanici u nekim napuštenim kolibama - objasnio je Knezović gdje se skrivao protekla dva tjedna. Hrvatsku granicu prešao je lako, a tvrdi da pomagače nije imao.

- Kad sam došao u Zagreb, vidio sam da je taj dečko optužen, taj policajac, i onda sam se i ja htio predati, ali ovoj državi, zato što smatram da ću ovdje imati pošteno suđenje, ako za to uopće postoje argumenti. Vidio sam da su dolje urušili sve institucije vlasti BiH - tvrdi Knezović te dodaje:

- Predao sam se dolje, isti dan, poslije utakmice. Došao sam, bio spreman na sve. Neki izvjesni Kebo, čuo sam za njega, on je neki potpredsjednik vlade te naše države. Došao je sa službenim autima, rotirkama, tjelohraniteljima, s njim je došlo još nekoliko huligana, koje sam osobno vidio. Imaju videozapis, vjerojatno ga je netko vidio. Ušao je, poput nekog šerifa, ili nekog age, tako da se ponašao bahato, znate kako ide i idemo, Knezović ide isto s nama, u Sarajevo. Tamo su bili i njihovi roditelji, svi su tražili neki moj linč. Onda sam se jednostavno odlučio na bijeg.

Oliver Knezović, inače bivši Tutin vojnik, kaže kako nema prigovora na ponašanje policije BiH te kako mu nisu pomogli u bijegu.
- Oni meni nisu ništa pomogli. Dobio sam neku nadljudsku snagu, skočio sam, bježao sam, trčali su i oni za mnom - opisao je svoj bijeg te zaključio kako je svoju priču spreman ispričati samo hrvatskoj policiji.

Oliver Knezović u Zagrebu se predao hrvatskoj policiji
Oliver Knezović, kojeg policija BiH sumnjiči da je sudjelovao u huliganskim neredima prije desetak dana u Širokom Brijegu, kada je ubijen navijač Sarajeva Vedran Puljić, danas oko 15.30 sati predao se hrvatskoj policiji.

Kako doznajemo, Knezović je došao u središte kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici u nazočnosti svog odvjetnika Milenka Umičevića te se predao našoj policiji. Za njim je bila raspisana Interpolova tjeralica, a ima i hrvatsko državljanstvo. Na predaju u Hrvatskoj odlučio se, kako doznajemo, kada je vidio da je u BiH uhićen policajac zbog Puljićeva ubojstva.

Također doznajemo da se prije dolaska u Hrvatsku skrivao u mjestima uz granicu te je boravio u nekim barakama.

Za predaju se odlučio u Hrvatskoj jer smatra da u BiH ne bi imao primjereno suđenje. Kad je došao u Hrvatsku, prijavio se u hotel te s odvjetnikom otišao na policiju. Knezović je bio uhićen nakon huliganskih divljanja u Širokom Brijegu, no uspio je pod još nerazjašnjenim okolnostima pobjeći iz policijske postaje.

Komentara 72

RA
rakun235
19:44 20.10.2009.

USRAO SE KO HRCIC

PR
Protivcenzure
20:07 20.10.2009.

služi li ićemu DVOJNO DRŽAVLJANSTVO osim za bijeg osuđenih i optuženih i za izborni inženjering.

DU
Deleted user
19:23 20.10.2009.

On kaze da nece imati posteno sudjenje u BiH ako se preda.To isto rekao je Branimir Glavas kada je pobjegao u BiH. Predlazem razmjenu ove dvojice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije