Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ključno pitanje za Hrvatsku: Koliko brzo može izdavati dozvole za solar

12.11.2022. u 17:25

Čitava Europa kreće se u tom smjeru, ali ključno je pitanje koliko brzo. Preciznije: koliko brzo države mogu izdavati dozvole za razvoj novih kapaciteta obnovljive energije?

Komentara 5

MU
mustafa13
17:41 12.11.2022.

Mislite koliko brzo, a da ne remeti mafijaški monopol HEPa kojem ne odgovara da se besplatno proizvedena struja upumpa u mrežu? Slovenci mogu proizvesti struje koliko žele i prodati tu struju u mrežu po normalnoj cijeni, dok nas HEP ograničavaa da ne smijemo ni proizvesti više od onoga što u prosjeku potrošimo. Nadalje, Slovenac može struju proizvoditi u Ljubljani, a trošiti je na vikendici u Bledu. Pogađate, Hrvat ne smiju, jer će inače hrpa zaposlenih menedžera u HEPu ostati bez najnovijih Audia A6.

ST
sttipe
18:24 12.11.2022.

Ako Hep neće o tome odlučivati, brzo. Dati ljudima da rade po tuđem tipskom, projektu, da im rede električari s završenom školom, tog smjera, a ne OVLAŠTENI, a Hep-u, dati, misec dana da pregleda, i ospori puštanje u rad. Da nakon toga, trajni pogon ide automatski...

KO
koraknaprijed
17:45 12.11.2022.

HEP se mora staviti u red i službu građana koji ih plaćaju. 47 odmarališta diljem Hrvatske na najatraktivnijim pozicijam,stotine auta na raspolaganju 25 sata na dan,milioni se troše u reklame koje su NEPOTREBNE jer HEP nema prave konkurencije u Hrvatskoj.Sve to na grbačui Hrvatskih građana bez odgovornosti i polaganja računa. Usput bi trebalo pregledati Hrvatske Vode i Hrvatske Šume. To su 3 kompanije koje se moraju OBUZADATI.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije