Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANO Učenici prodavali ukrase za pomoć siromašnijim vršnjacima

Ključ sreće u dijeljenju s drugima

23.12.2008.
u 17:21

IMOTSKI – Iva, Marija, Ivana, Sanja, Tea, Goran, Ivan, Josip..., ma sve su to mali humanitarci, sutra veliki ljudi, kojima pomagati onima kojima je to potrebno neće biti strano.

Djeca OŠ Stjepana Radića posljednja su dva mjeseca vlastitim rukama, tek uz malu pomoć svojih učiteljica, izrađivala prigodne božićne ukrase. Nakon završetka izrade izišli su u najfrekventniji dio grada te prolaznicima prodavali svojih ruku djela. Oduševljeni, svi oni koji bi prošli morali su kupiti mali borić, vjenčić napravljen na cjepanici, šiškice prebojene zlatom na običnoj suhoj grani... A još kada je cijeli iznos koji su humanitarci sakupili išao za siromašnu i nezbrinutu djecu smještenu u domovima, inicijative prolaznika nije nedostajalo. Pojedini bi kupili i dva ukrasa.

Osmijesi djece iz imotske osnovne škole kada prodaju koji ukras dovoljno govori o toplini koja se rađa u njihovu srcu za vrijeme božićnih blagdana, a koju tim više potiču imotski prosvjetni djelatnici.

– Sve pohvale učiteljicama, koje djecu od malih nogu pripremaju i uče ih da je ključ sreće u dijeljenju s drugom osobom – kazala nam je prolaznica Iva, koja je upravo mališanima davala novac za ukrase.

I prošle godine na istom mjestu imotska djeca do petog razreda osnovne škole prodavala su božićne ukrase.

Cijeli iznos tada je išao za djecu u Dječjem domu Maestral. Pored djece iz osnovne škole mali čestitari okupljeni u crkvi tradicionalno idu od vrata do vrata po gradu, pjevaju božićne pjesme te skupljaju novac, koji ide misijama za gladnu djecu u Africi.

Najljepši je božićni dar koji siromašno dijete može imati u Africi ili negdje u dječjem domu u Hrvatskoj, otkrivaju nam oni koji i potiču djecu na humanitarni rad, cijela čokolada, nova vestica ili nova bilježnica. To je njihov cijeli svijet. A to zaista nije puno!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije