Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neprežaljena: Njezin se osmijeh ugasio, prijateljima je ostala nadahnuće

Klizači će se nadmetati u čast Lare, Plavog anđela

lara
15.10.2009.
u 00:27

Zagrepčanka Lara Đerić (14), talentirana klizačica, preminula je prije 11 i pol mjeseci nakon strašne prometne nesreće koju je skrivio pijani vozač.

Bila je djevojčica koja je željela sve. U školi su je zvali Plavi anđeo, na licu je nosila vječni osmijeh, za svakog je imala lijepu riječ, zbog pozitivnog, plemenitog, otvorenog duha te iskričave želje za životom ljudima se brzo uvlačila pod kožu. Zvala se Lara Đerić, a uskoro će se navršiti godina dana otkako te talentirane klizačice sa zagrebačke Trešnjevke više nema.

Život je izgubila u četrnaestoj godini u tragičnoj prometnoj nesreći lani 8. studenoga u Lekeniku na cesti Sisak - Zagreb kada se s troje prijatelja iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Lekenika i Žažine vraćala kući. Njima ususret, vozeći se pogrešnom stranom ceste, doletio je automobil kojim je s 2,5 promila alkohola u krvi upravljao 48-godišnji Josip Žagar iz Gline. U sudaru je poginuo i on i Josip Tolić (21), vozač drugog automobila, a Lara, koja je sjedila iza Tolića, preminula je u sisačkoj bolnici.

Natjecanje 24. listopada
Budući da se klizanjem strastveno bavila od pete godine života, Zagrebački klizački savez u sklopu ovogodišnjeg prvenstva grada njoj u spomen organizira memorijalno natjecanje u umjetničkom klizanju “Lara Đerić”. To prvo kolo prvenstva održat će se 24. i 25. listopada na Zagrebačkom velesajmu, a prema hvalevrijednoj odluci Saveza, to će se natjecanje odsad tradicionalno održavati, kaže tajnica Saveza Kristina Blat-Cviljak koja Laru pamti kao “uvijek nasmijanu djevojčicu koja je klizala s guštom”.

Larine roditelje Branka i Gordanu odluka Saveza ugodno je iznenadila, jer velika im je želja i utjeha da sjećanje na njihovu jedinicu traje što dulje.

- Obožavala je umjetničko klizanje, bilo joj je na prvom mjestu i zbog njega se puno žrtvovala. Osam godina odlazila je svakodnevno na treninge i po dva puta na dan te postizala zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima - priča otac Branko.

Svirala je umirovljenicima
No, klizanje, nastavlja otac sa suzama u očima, nije bilo njezina jedina ljubav. Lijepo je crtala, sa školskim glazbenim sastavom u kojem je svirala tamburicu odlazila je u staračke domove razveseljavati umirovljenike, a bila je aktivna i u svojoj župi.

Uz sve to, učenica prvog razreda IX. gimnazije uključila se u DVD Žažine, u mjestu u koje je s roditeljima često dolazila u vikendicu.

Njezine tamošnje prijateljice, dvadesetogodišnjakinje Tihana Šestak i Edita Zlovolić, bile su s njom u automobilu kobne večeri kad su se vraćale s vatrogasne vježbe. Edita i dalje trpi posljedice ozlijeđenog živca na nozi, ne može micati prstima, cirkulacija joj je i dalje slaba, a Tihana, koja je morala potražiti pomoć psihijatra, na sreću potpuno se oporavila. Lara s kojom su se družile odmalena, otkrivaju, jako im nedostaje.

- Iako je bila nekoliko godina mlađa od mene, s njom se moglo i ozbiljno razgovarati, a i zafrkavati. Uvijek je bila vedra i nasmijana, jako dobra prijateljica. Sjećam se svega što se dogodilo, ali najradije bih da sam sve zaboravila - povjerila nam se Edita. Tihana se sjeća njihova kupanja u Kupi, vožnje čamcem i zajedničkog ludovanja. Bila im je, kažu, poput sestre. Nikad je neće zaboraviti.

Ključne riječi

Komentara 2

ZI
Ziggy313
08:04 15.10.2009.

Anđeli spadaju na nebo...ali Bože zašto tako rano...?!?

Avatar jura-100
jura-100
10:16 15.10.2009.

Ma kakva je to glupost - takmičenje u čast djevojke koja je poginula u saobračajki - pakakve to veze ima???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije