Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJE IH NIJE BILO

Opasni pauci pojavili se u ruskoj oblasti

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
13.12.2020.
u 17:51

Obično ne napadaju prvi, no moguć je ugriz prilikom slučajnog kontakta

Zbog klimatskih promjena na području Rostovske oblasti došlo je do znatnijih promjena u fauni, točnije u povećanju broja crnih udovica na tom području. 

Ruski znanstvenici upozoravaju kako su se ti opasni pauci ranije susretali samo na granici s Kalmikijom i na obali Taganroškog zaljeva, javlja Russia Beyond.

Stručnjaci su ukazali i na važnost ljudskog faktora jer se ovi pauci obično nalaze na odlagalištima otpada budući da tamo živi veliki broj insekata kojima se hrane.

Obično ne napadaju prvi, no moguć je ugriz prilikom slučajnog kontakta. Njihov otrov paralizira respiratorni centar u mozgu što je vrlo bolan proces. Ugriz može biti koban ako se ne zatraži medicinska pomoć.

No, zagrijavanje koje se događa u oblasti dovelo je i do povećanja broja zmija koja sve češće ulaze u kuće. 

Mjere za trgovačke centre i trgovine koje vrijede do 10. siječnja

Komentara 5

PR
pravednik2
22:32 13.12.2020.

Petkovic?

RI
ribar110
18:30 13.12.2020.

Oblast.

SI
sisavac
08:07 14.12.2020.

i vretence, iliti vilinski konjici, se šire po južnoj rusiji zadnjih 20-ak godina, napredovali skoro 600 km. sibir ima mjesec dana dulje ljetno razdoblje, proljeće prije počinje, jesen sve kasnije. i kod nas ima sve više različitih vrsta komaraca, guštera je isto sve više, zmije u veljači kreću. fora da su o ovome pisali i prije 1.500 godina, kad je i završavala velika seoba naroda. samo što to nisu zvali klimatske promjene... nisu znali jadnici da su oni uzrok zagrijavanja planeta. .)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije