Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tuga u gnijezdu

Klepetana nema, Malena je ostala sama. Ne želi jesti i opada joj perje

Rode se vraćaju u Brodski Varoš, a Malena slomljenog krila sama gradi svoje gnijezdo
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/12
03.04.2020.
u 18:25

Malena ovih dana slaže grančice i travke i još uvijek se nada povratku Kelepetana koji ju je napustio 18. travnja prošle godine

Nakon 17 godina ljubavi i vjernosti, roda slomljenog krila Malena iz Brodskog Varoša ostala je tužna i sama bez Klepetana. On ju je lani napustio samo mjesec dana nakon što se vratio u Slavoniju iz Afrike. Vjeruje se da je uginuo. S prvim danima proljeća druge rode su se vratile, a njenog Klepetana nema. Zadnji put vratio se 19. ožujka prošle godine. Zajedno su imali 66 malih ptića, što je raritet u svijetu roda.

– Mi smo jedva preživjeli lanjsko ljeto i jesen i ovu zimu. Malena nije htjela jesti, bila je sa mnom u kući i ja sam je danima pratio da joj dam komadić mesa, a ona ga je stalno vraćala. Samo je pila vodu. Počelo joj je otpadati perje – kaže umirovljeni domar Stjepan Vokić, koji 27 godina skrbi o rodi.

Malena ovih dana slaže grančice i travke i još uvijek se nada povratku Kelepetana koji ju je napustio 18. travnja prošle godine. Novih udvarača zasad nema, ali nije isključeno da joj jednoga dana sleti neki novi Klepetan. Stjepan je svojoj ljubimici napravio novo gnijezdo, jer je staro već bilo oronulo.

– Jako mi je teško. Koliko god čovjek voli biti slobodan, toliko mi stariji volimo imati neku obvezu. Malenu i Klepetana volim kao svoje unuke – rekao je Stipa.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
18:48 03.04.2020.

Prošle godine Klepetan je našao drugog u gnijezdu svoje drage koja je već grijala jaja. Potukao se onako star s drugim i otjerao ga iz svog gnijezda. Jaja je izbacio iz gnijezda. I otišao zauvijek. Što će više tamo raditi? Tuga je to.

DU
Deleted user
19:54 03.04.2020.

Prešao granicu... U karanteni je... Doći će za 14 dana.

BA
Barbasmora
18:52 03.04.2020.

Mora da su krive komunjare...a mozda slovenci ako nisu srbi? Mozda muslimani? Milanović?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije