Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLAN RASTANAK

Klepetan se teška srca dvanaesti put vinuo put Afrike

klepetan i malena (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
28.08.2013.
u 15:29

Malena je sa svojim slomljenim krilom ostala u gnijezdu na školi u Brodskom Varošu, iako se njezin dragi do posljednjeg trenutka nadao kako će i ona krenuti za njim

Najpoznatiji ljubavni par bijelih roda na svijetu po dvanaesti put se rastao. Klepetan je danas u 8 sati ujutro nakon četiri mjeseca teška srca ostavio svoju dragu i odletio na 13.000 kilometara dugačak put u Afriku.

Malena je sa svojim slomljenim krilom ostala u gnijezdu na školi u Brodskom Varošu, iako se njezin dragi do posljednjeg trenutka nadao kako će i ona krenuti za njim. Umirovljeni domar Stjepan Vokić ne sjeća se kada je rastanak dviju ptica bio tako težak i dirljiv. Zov prirode ipak je bio prejak. – Davao sam Klepetanu ribe, ali nije htio jesti. Gotovo sat i pol vremena stajao je na dasci pokraj svoje Malene, koja je bila u gnijezdu. Nije klepetao kao obično niti je na bilo koji način nagovijestio odlazak. Jednostavno je nestao u magli – priča Stipa, koji je i sam izuzetno teško prihvatio neminovnost.

I dok je Malena, koju su ranili lovci, ostala nepomično stajati u dvorištu i ispratila ga pogledom, Klepetan se pridružio dvama rodanima koji su ga na obližnjem krovu danima strpljivo čekali. Njemu ni danas nije jasno zašto njegova draga ne ide s njim na put. – Čudi me zašto je Klepetan ovaj put otišao relativno kasno. Obično kreće već s prvim znacima zore – nastavlja Stipa. Malenoj sada ostaje nekoliko dana tugovanja i sedam mjeseci čekanja do Klepetanova povratka, koje će kratiti hvatanjem ribe na kanalima sa Stjepanom. A Stipi, pak, briga i iščekivanje – hoće li njegov već pomalo ostarjeli rodan, kojemu je više od 30 godina, na dugačkom putu kući negdje pokleknuti ili će ljubav još jednom nadjačati sve prepreke.

>> Malena i Klepetan jedanaesti put donijeli mlade na svijet

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije