Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubav je pobijedila

Klepetan se napokon vratio svojoj Malenoj

klepetan
Foto: Screenshot
1/2
30.03.2016.
u 16:07

Najpoznatije rode u Hrvatskoj ponovno su zajedno na krovu područne škole u Brodskom Varošu

Najpoznatiji rodan na svijetu vratio se u svoje gnijezdo u Brodskom Varošu. Klepetan je ove godine kasnio punih šest dana, više nego ikada prije, pa su brojni fanovi širom svijeta strahovali hoće li se uopće vratiti.

Riječ je, naime, o tridesetak godina staroj ptici, pa je bojazan da neće uspješno prebroditi 13 tisuća kilometara dug put s dalekog afričkog juga iz godine u godinu sve veća. Ipak, ljubav je i ovaj put pobijedila. Danas oko 13 sati Klepetan se po četrnaesti put vratio svojoj Malenoj, koja ga je sve vrijeme uzbuđeno čekala. Čim ga je ugledala, odmah mu je doletjela u susret. Umirovljeni domar područne škole Stjepan Vokić nije krio zadovoljstvo.

– Iščekivao sam zajedno s Malenom, ali nisam bio nervozan i tužan. Sve su to prirodni zakoni, čovjek je tu nemoćan. Ipak, sve vrijeme vjerovao sam da će se Klepetan vratiti. Kao i prijašnjih godina pripremio sam mu dobrodšlicu s kantom ribica i svježom vodom za okrjepu – sretan je Stipa. Proteklih dana Stipu su nazivali sa svih strana, svi su pitali je li se Klepetan vratio i zašto nije. Domar koji već dva desetljeća skrbi o rodi slomljenog krila Malenoj i njezinu rodanu samo je slijegao ramenima. Nije im mogao ništa odgovoriti, znao je da prirodni zakoni odlučuju o svemu. Mučila ga je neizvjesnost, i sam je pomišljao na najgore.

Ipak, na kraju se sve sretno završilo. Klepetan je bio prljav i vidno umoran od puta. Nakon što se pozdravio s Malenom, odletio je u svoje drugo gnijezdo na vrhu škole gdje se odmara.

>> Klepetan ipak nije došao kod Malene, drugi rodan joj sletio u gnijezdo, ali ga je ona brzo otjerala

Komentara 40

Avatar gladijator4
gladijator4
15:44 30.03.2016.

Najljepša vijest ovog proljeća. Razveseli čovjeka jako...

Avatar think pink
think pink
16:04 30.03.2016.

napokon dobra vijest iz ove tužne države...

DU
Deleted user
16:37 30.03.2016.

Klepetan je cudo prirode 24 godina letiti do roga Afrike i natrag u Slavoniju i to bez busole i navigacije podvig je za hrabrost i divljenje . Klepetan je nas junak sive-olovne hrvatske danasnjice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije