Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Klemm: Spremni smo šator postaviti ispred Vlade

Naslovnica 6.11.
Foto: VL
1/2
06.11.2014.
u 00:01

Svaki dan nagovaramo stopostotne invalide da se povuku, ali su silno ustrajni u želji da ostanu u prosvjedu jer ne žele da ih netko opet prevari, rekao nam je Josip Klemm

Premda pozicioniran na platou ispred resornog ministarstva, braniteljski prosvjed već je treći tjedan u slijepoj ulici. Premijer Zoran Milanović odbija dijalog, ministar Fred Matić ne razmišlja o odlasku, a branitelji ne odustaju od zahtjeva za njegovom smjenom, o čemu razgovaramo s Josipom Klemmom, predsjednikom Udruge Specijalne policije, jednim od lidera dosad najsnažnijeg bunta ratnih veterana.

Hoće li prosvjed uistinu trajati do Božića?

Ostat ćemo na ulici do ispunjenja zahtjeva, pritom svakodnevno nagovarajući stopostotne invalide da se povuku, ali oni su silno ustrajni u želji da ostanu jer ne žele da ih opet netko prevari. Koliko će prosvjed trajati, to nitko ne zna, ali božićno drvce stiže.

Što se treba dogoditi da se povučete s ulice?

Zbog nerada ili nebrige, čelni ljudi Ministarstva moraju otići i od toga nećemo odustati. Ministar je izgubio povjerenje branitelja a, ispostavilo se, i povjerenje premijera.

Nema li Fred Matić nedvosmislenu podršku premijera?

Zbog velikog poštovanja prema njemu kao branitelju, smatram da našeg bivšeg ministra Matića nitko nema pravo vrijeđati, međutim, njega su najviše uvrijedili neki članovi Vlade pa i sam premijer ignorirajući njegove zahtjeve. Otprije se zna da je sastanak s ministrom zdravlja čekao godinu dana, no upravo smo na sastanku Fonda hrvatskih branitelja kojemu je nazočio i ministar Matić dobili na uvid još pet takvih neispunjenih zahtjeva. Evo, pogledajte sami... (pokazuje dokumente, nap. a.)... pisao je premijeru Milanoviću, ministrima Vrdoljaku, Grčiću i Liniću. Na te mu dopise nitko nikada nije odgovorio.

Cijeli članak pročitajte u izdanju Večernjeg lista od četvrtka

>> Prosvjed branitelja: Rizik je sve veći, HDZ bi posredovao, ali čeka poziv

Foto: VLm

Komentara 61

Avatar comandante
comandante
22:41 05.11.2014.

klemmm, kako si se obogati i koliko plćaš radnike, tj jadnike, robove

GV
golub Vaso
22:23 05.11.2014.

Klemm je milijunaš na muci svojih radnika koji rade za 2.5 ts. kuna i kako ima obraza uopće istupati u javnost???

CI
cinbenik
22:11 05.11.2014.

HDZe branitelji povucite se sa ulice,idite svojim kucama.....................Sramotno ucestvujete u podjeli Hrvata ,a vec jesu ,do gradjanskog rata..........jasan cilj i jeste rusenje vlade i presednia,i tu HDZ branitelji ucestvjuju od prvog dana legano biranih vlasti..................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije