Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proslava oluje

Klemm: Ja sam tražio da govori i Milanović

Josip Klemm
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
24.07.2014.
u 08:30

Sve smo dogovorili s braniteljima, a vidjet ćemo hoće li nam raditi iza leđa. Vlada nije nenarodna, kad su im Sanader i Tuđman bili u Kninu? – kaže ministar Matić

Braniteljima je jedini interes da proslava Oluje u Kninu 5. kolovoza prođe dostojanstveno i veličanstveno, jedino nećemo dopustiti da glavni glumac bude Veljko Džakula. Poručio je to Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije i lider braniteljske scene.

Poštuju vlast

Upravo je Klemm, kako nam je rekao, inzistirao da na proslavi govori i premijer Milanović, kao i šef Sabora Josip Leko. Naime, u početku dogovora o organizaciji te proslave ministar branitelja Predrag Matić Fred, potvrdio nam je, predložio je, kako bi se skratila govorancija, da govore samo predsjednik Ivo Josipović i predstavnik branitelja sudionika Oluje.

– Branitelji poštuju vlast i zato sam inzistirao da govore drže sva trojica predsjednika – rekao je Klemm i dodao da se eventualni sukobi između premijera i predsjednika neće lomiti preko leđa branitelja. Taj prijedlog ministra Matića u nekim je medijima interpretiran kao zahtjev koji je došao od samih branitelja, što je netočno. I mimohod od spomenika "Oluja 95." s kninskog Trga A. Starčevića, gdje će vlast i šefovi braniteljskih udruga položiti vijenac, do crkve u kojoj će biti misa ove će godine biti specifičan. Budući da će vijenac jedini polagati vrh vlasti i šefovi braniteljskih udruga, kada se kolona okrene i krene prema crkvi, oni će biti na začelju. Dakle, ispada da će Vlada biti na kraju kolone, ali na kraju će biti i šefovi braniteljskih udruga. Matić objašnjava da to fizički mora biti tako, ali da se nada da će na taj način koračati i neke buduće vlade.

Kninska i nekninska RH

– Sve smo dogovorili s braniteljima, a na proslavi ćemo vidjeti hoće li nam nešto raditi iza leđa. Nijedna vlada i nijedan ministar nisu išli braniteljima tako na ruku kao ova vlada. Vidjet ćemo hoće li u Kninu na djelu biti "kninska ili nekninska Hrvatska" – poručio je Matić koji je zamolio Josipovića, Milanovića i Leku da ne drže govor dulji od 2-3 minute kako bi se ubrzao protokol. Matić je podsjetio da u Knin na proslavu Oluje otkako je Kukuriku na vlasti dolaze trojica predsjednika i da se ovu vladu ne može zvati nenarodnom. Pita se kako to da u Kninu nisu bili baš viđani pokojni prvi predsjednik ili Ivo Sanader.

Gradonačelnica Knina Josipa Rimac kaže da u organizaciji proslave nije bilo prijepora nego konstruktivnih prijedloga i također se nada da neće biti nikakvih incidenata.

>>Branitelji poručili: Nećemo dopustiti uhićenja heroja!

>>Fred Matić: Zašto dio branitelja okreće leđa i predsjedniku

Komentara 53

DU
Deleted user
08:37 24.07.2014.

Hrvati mogu i hoće kao i dosad u Čavoglave.

Avatar mile ivancic
mile ivancic
09:04 24.07.2014.

Josipović i Milanović još mentalno nisu svjesni da žive u samostalnoj državi Hrvatskoj. Često puta se tako ponašaju da su u Jugi tugi i to je njihov veliki problem! E moj narode!

LU
Lucina
08:59 24.07.2014.

Nedajte ovoj izdajnickoj vlasti uopce pristupit Kninu Maticu nije mjesto tamo .njegovo je mjesto u Srbu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije