Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjedi

Klarić: Okupit ću 50 tisuća umirovljenika protiv Vlade i HDZ-a

mirovina
PIXSELL
02.03.2011.
u 12:59

Nakon branitelja i fejsbukovaca bune se i umirovljenici. Stranka umirovljenika Hrvatske – Blok umirovljenici zajedno i Akcija socijaldemokrata Hrvatske organizirat će 23. ožujka prosvjedni skup protiv Vlade na Trgu žrtava fašizma

Nakon branitelja i fejsbukovaca veliki prosvjed namjeravaju organizirati i umirovljenici. Stranka umirovljenika Hrvatske – Blok umirovljenici zajedno i Akcija socijaldemokrata Hrvatske organizirat će 23. ožujka u 11 sati prosvjedni skup protiv Vlade na Trgu žrtava fašizma na kojem će, kako su rekli, okupiti 50 tisuća ljudi. Neće prosvjedovati na Markovu trgu.

– Ovdje ispred zgrade HDZ-a bit će i više nego prikladno jer svi koji su opljačkali Hrvatsku nalaze se u toj zgradi. Nakon niza prosvjeda raznih interesnih grupacija više je nego žalosno da umirovljenici moraju svoja prava štititi na ulici. Na prosvjedni skup umirovljenika ide se zato što su već dvije godine zamrznute mirovine, a bit će zamrznute još dvije jer su cijene skočile i do sto posto. Vlada vodi morbidnu politiku prema umirovljenicima jer će za četiri godine umrijeti 100.000 umirovljenika – rekao je Zlatko Klarić, predsjednik ASH.

Uvjeren je da će se prosvjedima pridružiti i članstvo Hrvatske stranke umirovljenika, ali i drugih umirovljeničkih stranaka te velik broj nezaposlenih. Na samom skupu iznijet će pet zahtjeva i, ako ih Vlada ne provede, zatražit će njenu ostavku.
– Zahtijevamo odmrzavanje mirovina, ukidanje saborskih i drugih privilegiranih mirovina po hitnom postupku, vraćanje oduzetih mirovina i novca u umirovljeničke fondove i usklađivanje rasta mirovina s rastom plaća – rekao je Zlatko Klarić.

Komentara 24

MA
maksma
13:28 02.03.2011.

Pošto je u pitanju ASH i Klarić zaboravil vam je napisati da ponesete šajkače i partizanske troroge .

SA
santos008
13:34 02.03.2011.

Pod hitno trba skresati saborske place na 1.800 kuna ,vidite da svaka \'\'susa\'\' hoce da uvali guzicu u saborsku fotelju.Bebe su isto nezadovoljne ali ne mogu na trg Zrtava fazizma ,navodno nisu svi prohodali .E,moji Hrvati sto cirkus pravite ,paa i mi u Bosni vam se smijemo.

VA
vabriga
15:53 02.03.2011.

Treba se odrzati prosvjed na Trgu zrtava fasizma i komunizma, tada ce biti bolji odaziv!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije