Naslovnica Vijesti Crna kronika

Klanje bolesnih svinja usporedio s Auschwitzom: Izrael razočaran, traži se smjena

Nekoliko rumunjskih oporbenih stranaka centra pozvalo je ministra da podnese ostavku.
26. srpnja 2018. u 21:33 35 komentara 6427 prikaza
Petre Daea
Foto: Reuters(PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Izrael je u četvrtak "s konsternacijom i razočaranjem" reagirao na izjavu rumunjskog ministra poljoprivrede Petre Daea koji je klanje bolesnih svinja usporedio s ubojstvima Židova u nacističkom logoru smrti u Auschwitzu. 

Bilješke NAPOKON DEŠIFRIRANE Otkrivene tajne skrivene u bilješkama Židova koji je pomagao nacistima u Auschwitzu

Daea je to kazao u kratkome intervjuu o veterinarskim mjerama poduzetim da bi se zaustavilo širenje afričke svinjske gripe na farmi u južnoj Rumunjskoj gdje je poklano oko 44.580 svinja. 

"Svinje na farmi u južnoj Rumunjskoj sve su uništene i spaljene..., bio je to naporan posao. Kao u Auschwitzu", kazao je ministar Daea. 

Papa Franjo TUGA, ALI I UMOR Papa posjetio nacistički logor Auschwitz

No u četvrtak se ministar javno ispričao. "Samo sam želio pokazati s koliko se teškom situacijom suočavaju uzgajivači svinja čije je blago zaraženo svinjskom gripom. Duša me boli... i želio sam opisati teške trenutke kroz koje prolaze naši stočari", kazao je ministar. 

Izraelsko veleposlanstvo u Bukureštu oglasilo se priopćenjem u kojem stoji: "Nadamo se... da je ministar Daea ovakvu asocijaciju iznio zbog nedostatka opsežnijih informacija o holokaustu i o Auschwitzu, ne kaneći pritom obeščastiti sjećanje na milijune žrtava." 

Nekoliko rumunjskih oporbenih stranaka centra pozvalo je ministra da podnese ostavku.

ČUDOTVORNA METODA
Kim Kardashian svoju mladolikost duguje tretmanima kisikom

A1 izdvaja za Vas