Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPLAVA U KOKORIĆIMA

'Ovo je strašno! Najžalosnije je što će trajati još najmanje 4-5 dana'

Nastavlja se borba s poplavom u Kokorićima
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/12
10.12.2020.
u 15:15

Bujice i podzemne vode i dalje prave probleme u vrgoračkom kraju

Vrgoračka polja i dalje su pod vodom, a iako je kiša u četvrtak prestala padati, u protekla 24 sata voda se u Kokorićima, selu najpogođenijem poplavom, podigla za oko jedan metar, a prodrla je u desetak kuća. Tri su obitelji iselile iz svojih kuća, a stotinjak ljudi ostalo je u vodenom okruženju.

– Gradimo zečje nasipe i pokušavamo obraniti još par kuća u Kokorićima kao i školu – ispričao je Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca. On ističe kako je najveći problem što nitko ne zna kada će vodostaj prestati rasti s obzirom da voda izvire i iz zemlje, a istodobno se slijevaju bujice s okolnih planina.

– Kiša koja je jučer pala na Biokovu sutra će doći u Kokoriće – opisuje situaciju Pranić. Nekoliko timova HGSS-a, policija, građevinska operativa, komunalci, vatrogasci i druge službe i dalje su na terenu. Djelatnici HEP-a imaju pune ruke posla pokušavajući obraniti elektrovod prema naselju Putac kojemu je također voda zaprijetila.

Oko podneva u Kokoriće je došao i župan Blaženko Boban koji je selo obišao čamcem. Rekao je kako će elementarna nepogoda sigurno biti proglašena te je izrazio žaljenje zbog kalvarije kroz koju prolaze stanovnici Kokorića.

VIDEO Evakuacija mještana i gradnja zečjih nasipa u poplavljenom selu Kokorići

– Ovo je strašno! Najžalosnije je što će ovo trajati još najmanje 4-5 dana bez obzira na padaline. Nekoliko puta sam se čuo s ministrom Banožićem, a jutros u dva navrata i s predsjednikom Vlade Plenkovićem. Banožić me informirao kako je u Lori spremna jedna jedinica vojske koja može svakog trenutka uskočiti u pomoć, međutim stručne službe ovdje na terenu mi kažu kako to nije potrebno imaju dovoljno opreme i kapaciteta – rekao je Blaženko Boban.

Kokoriće će u petak posjetiti ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije