Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izdana upozorenja!

Kiša bi već popodne trebala prestati, no pravo zahlađenje dolazi sutra

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
24.09.2018.
u 08:23

Iako se za sutra ne najavljuju oborine i bit će pretežno sunčano vrijeme, ljetne temperature kakve smo imali prošloga tjedna možemo zaboraviti

Kiša je jutros padala u većini unutrašnjosti, a padaline se tijekom dana mogu očekivati i na Jadranu.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda danas će biti umjereno do pretežno oblačno s kišom, ponegdje i pljuskovima te grmljavinom.

Mjestimice su moguće i obilnije oborine, ponajprije u sjeverozapadnim krajevima. Poslijepodne postupan prestanak kiše i razvedravanje sa sjeverozapada, no osjetno će osvježiti. Vjetrovito uz umjeren i jak sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu će umjereno jugo okrenuti na jaku i olujnu buru, podno Velebita s orkanskim udarima.

Temperatura zraka u većini krajeva u postupnom padu, u unutrašnjosti uglavnom od 12 do 17, na sjevernom Jadranu od 17 do 22 te u Dalmaciji između 22 i 27 °C.

Iako se za sutra ne najavljuju oborine i bit će pretežno sunčano vrijeme, ljetne temperature kakve smo imali prošloga tjedna možemo zaboraviti.

U nastavku tjedna barem djelomice sunčano, ali osjetno hladnije, osobito ujutro, najavljuje se u HRT-ovoj prognozi. Po kotlinama gorskih krajeva u srijedu i četvrtak nije isključen slab mraz pri tlu. Prema kraju tjedna dnevna temperatura ipak će postupno rasti.

Foto: Screenshot/reuters

Meteoalarm je izdao crveno upozorenje za zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal i Sjevernu Dalmaciju zbog jake, mjestimice olujne bure. Mogući su udari vjetra od 85 do 120 kilometara na sat.

Za riječku i splitsku regiju izdano je pak narančasto upozorenje zbog jake bure i grmljavinskog nevremena, kao i za srednju te južnu Dalmaciju, gdje se očekuju udari vjetra do 100 kilometara na sat.

>> Razgovor s uglednim atmosferskim fizičarom Brankom Grisogonom o klimatskim promjenama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije