Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL u austriji

Kirurg napustio operaciju zbog termina u privatnoj ordinaciji, pacijent umro

Ilustracija
Foto: Getty Images
11.05.2020.
u 16:03

Kirurg je suspendiran, a prijeti mu i oduzimanje liječničke licencije za rad

Svi austrijski mediji u ponedjeljak su izvijestili o nepojmljivom liječničkom skandalu koji je potresao Austriju i 77-godišnjem pacijentu koji je preminuo zbog neprofesionalnog i nemoralnog ponašanja kirurga u Sveučilišnoj bolnici Kepler u glavnom gradu Gornje Austrije Linzu.

Mediji ističu kako je kirurg operater tijekom operacije napustio operacijsku dvoranu i kirurški zahvat koji je još bio u tijeku prepustio svom kolegi asistentu zbog termina koji je imao u svojoj privatnoj ordinaciji. Zgroženo dodaju da je, nakon što je glavni liječnik kirurg napustio bolnicu, došlo do komplikacija i pacijent je umro.

Austrijska televizija ORF izvijestila je da je 77-godišnji pacijent u kliniku u Linzu dopremljen helikopterom kao hitan slučaj zbog naprsnuća aorte, konstatirajući kako je tim više neshvatljivo da je liječnik koji je predvodio kirurški tim predao operaciju kolegi asistentu, i to dok je još trajala kritična faza, te napustio bolnicu.

Šef Odjela za koronarnu kirurgiju Klinike u Linzu, sveuč. prof dr. Andreas Zierer za ORF je rekao da „nije uobičajeno da tijekom operacije dođe do predaje kirurškog zahvata asistirajućem liječniku“. Vidno potresen navedenim događajem najavio je da će sve okolnosti biti detaljno ispitane i provjerene.

Medicinski direktor klinike Kepler Ferdinand Waldenberger rekao je kako je kirurg suspendiran, a prijeti mu i oduzimanje liječničke licencije za rad od austrijske liječničke komore. Istragu je pokrenulo i austrijsko državno tužiteljstvo.

Nadležna gradska vijećnica za zdravlje u Linzu Christine Haberlander najavila je oštre službeno-pravne posljedice u slučaju utvrđivanja krivice za sve sudionike ovog u Austriji do sada neviđenog skandala.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar anticenzura
anticenzura
09:26 12.05.2020.

Austrijanci nemaju lijecnika koji im je morao doci u smjenu, pa ocekuju da im ljudi rade po 20 sati, a ovoga su tresnuli u medije ostalima za primjer da ne kidnu i oni kada im istekne smjena.

MP
Miroslav.P
17:00 11.05.2020.

Strava tako je tamo je Bog novac.Sve se gleda na zaradu. Ovdje u Rusiji besplatni testovi na Koronu kome se zuri moze i privatno kosta 25Eura ili 180 Kuna.Kod nas tisucu i petsto kuna. Sramota tako derat narod ko jarca.U Njemac kosza 200 eura.

Avatar CarolIE93
CarolIE93
19:50 11.05.2020.

ww︆︅​w​​︆︅.​​ki​s︆︅​s​t​o​k​.​c​o︆︅​m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije