Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Virovitički i koprivnički gradonačelnici dosjetili se kako da podebljaju gradske proračune

Kirin i Mršić namjeravaju prodavati vodu iz vodovoda

22.05.2009.
u 17:25

Ivica Kirin i Zvonimir Mršić, virovitički i koprivnički gradonačelnici, dosjetili su se kako napuniti gradske proračune – namjeravaju otvoriti punionice i puniti vodu iz gradskih bunara u boce.

Tekuće zlato
Kirin je nedavno već pozvao korisnike gradskoga vodovoda na maksimalnu štednju pitke vode, koju uskoro planira prodavati. Najavio je da gradska uprava, u suradnji s komunalnim poduzećem Virkomom, planira od države zatražiti koncesiju za punionicu vode u Virovitici.

– Po kvaliteti naša je voda među najčistijima u Hrvatskoj. Cijelo naše područje nalazi se na velikom bazenu vode koja se prirodno filtrira, njezina količina četiri je puta veća od naših potreba i mi u tomu vidimo “plavo tekuće zlato” – ustvrdio je Kirin.

Virovitičani i mještani okolnih općina kubični metar “virkomače”, kako u žargonu nazivaju vodu iz gradskog vodocrpilišta Bikana, plaćaju deset kuna. Koliko će stajati ta ista voda u bocama, još nije poznato.

Građani pozvani na štednju kažu da razumiju potrebu ulaganja u “naftu budućnosti”, no virkanje gradske uprave u njihove vodomjere smatraju licemjernim.

– Mi ćemo štedjeti vodu za piće, a trg u centru grada svaki se dan zalijeva pitkom vodom, peru se ceste i zalijevaju igrališta. Uostalom, ja tu vodu plaćam, pa kad je prestanu trošiti za te namjene, i ja ću doma štedjeti – kazao nam je 36-godišnji Virovitičanin.

Iz ledenog doba
I koprivnički gradonačelnik najavio je velike planove iskorištavanja vode iz novoga gradskog vodocrpilišta Lipovca, tvrdeći kako je natprosječne kvalitete.

– Nakon što za pola godine budu dovršena sva ispitivanja, zatražit ćemo koncesiju te sagraditi punionicu – kazao je Mršić.

Projekt se, kao i u Virovitici, razvija u suradnji s gradskim komunalnim poduzećem. Već je osmišljen i naziv branda – Leda, a Josip Pobi, direktor koprivničkog Komunalca, kaže da je to ime sinonim za dubine iz kojih dolazi voda, a ondje se nalazi još od ledenog doba.

Mršić već najavljuje da će o partnerstvu u projektu koji bi trebao donijeti nove milijune u gradski proračun razgovarati s dvjema velikim kompanijama koje imaju sjedište u Koprivnici – Podravkom i Carlsbergom Croatijom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije