Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj kockarnica

Kirgistanci zabranjuju kockanje, to je postao glavni društveni problem

Roza Otunbayeva
Reuters/Pixsell
29.09.2011.
u 21:15

Donosimo ovaj zakon zbog sudbina mnogih obitelji koje su radi kockarnica izgubile sve - kazao je Baktybek Dzhetigenov iz konzervativne stranke.

Kirgistanski parlament izglasao je zabranu kockanja što znači da će se diljem te zemlje zatvoriti kockarnice, javlja BBC.

Zakon je izglasan gotovo bez protivljenja u parlamentu jer prema mišljenju političara kockanje je postalo glavni društveni problem.

Prema novom zakonu postojat će jedna "zona za kockanje", no, još nije određena lokacija.

Tisuće zaposlenika kockarnica izašle su na ulice protestirajući protiv novog zakona. "Vlasti zaustavite uništavanje ekonomije", "Zatvaranjem kockarnica izgubit ćete milijune u porezu", "Borite se s kockarskim barunima, a ne sa zaposlenicima" bile su samo neke od poruka prosvjednika.

Kirgistanska oporba ustvrdila je da si zemlja ne može priuštiti takvu zabranu jer su kockarnice najveći poslodavci te najveći izvor prihoda od poreza.

- Radimo to zbog sudbina mnogih obitelji koje su zbog kockarnica izgubile sve - bio je odgovor Baktybeka Dzhetigenova iz konzervativne stranke.

Ostale djelatnosti vezane uz kockanje te aparati za kockanje također će biti zabranjeni.

Zakon će stupiti na snagu 1. siječnja no najprije ga mora odobriti predsjednica Roza Otunbayeva. Ona je prošlog tjedna podržala donošenje zabrana no i upozorila kako bi izričite zabrane mogle dovesti do stvaranja kockarskog podzemlja. Pretpostavlja se da će ona svoju odluku odgoditi za vrijeme nakon predsjedničkih koji će se održati sljedećeg mjeseca.

Komentara 7

RI
Riznica
21:31 29.09.2011.

Pod hitno ovako nesto uvesti i u BiH !\"

UK
Ugo Kajvez
22:13 29.09.2011.

Bravo, tako i treba ........

DU
Deleted user
10:44 30.09.2011.

Trebaju se liječiti. Sama zabrana nije dovoljna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije