Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nelojalna konkurencija
Povratak na članak

Kupe kiper, registriraju ga za vlastite potrebe i rade na crno

Taksisti se bore protiv Ubera, a sličan problem imaju i kamiondžije

Komentari 13

OS
osica
17:51 16.08.2017.

netko je stvorio zakonski okvir da se to može, a " inspe. izdala 33 prekršajna naloga." Koliko ih je odbačeno, koliko je bilo opomena..... jer su "nezaposleni plakali" a oni koji su registrirali djelatnost " moraju biti ko po špagiagi , pa udri i naplati od njih".

VL
DU
Deleted user
12:05 16.08.2017.

Pa u cemu je problem, regan je i mogu prevesti kome sto hocu, a ne moram naplatiti ili neka taj zao lik dokaze da sam naplatio, po ovome samo bi trebali zivjeti neki i samo oni raditi, kome ja prevezem ili tko meni preveze kako bilo ti mudraci zasigurno nece

VL
Avatar Moodleen
Moodleen
17:52 16.08.2017.

Lik lupeta bez veze. Ako samo kod njih ima 470 kipera za fuš, koji voze šljunak i pijesak, znači da se tamo gradi barem 47.000 privatnih kuća i investitor to plaća u kešu. Moreš mislit... Ako obrtnik građevinac treba šljunak,, on treba i račun, dakle jedan jedini kiper nema posla čitavu godinu, a kamo li njih tisuće u cijeloj RH. Ljudi kupe kamion za svoje potrebe, a ako se tu i tamo nešto preveze rodbini, prijateljima, kumu... kaj misliš, strašan grijeh. Kladil bi se da ovaj kaj lupeta deset puta više mulja sa računima, fiktivnim troškovima, registrira osobni auto u "poslovne" svrhe, možda i brodicu, frizira putne naloge...

VL
UU
uhljeb u holdingu
12:07 16.08.2017.

Tako vam rade svi koji imaju vučne službe, kao za vl. potrebe, a okolo voze kome treba, ne plaćaju porez i još švercaju autima. E da, i lažiraju nesreće kako bi dobro naplatili odnosno prevarili osiguranje i tako parazitiraju na leđima države i onih koji pošteno i legalno rade.

VL
SM
siki_miki
12:54 16.08.2017.

Pa znam ljude koji su, ako se nesto vece radi, npr. preuredivanje kuce, kupe nekakv stariji kamion (samo za osobne potrebe, naravno) i kasnije ga prodaju kad je gotovo. Jeftinije i jednostavnije nego iznajmljivat ga kad ti treba i slicno.

VL
BM
branko.mihalic1
17:03 16.08.2017.

To samo ima kod nas rade nemaju dozvolu znaci na crno a mi ostali plaćamo porez poštujemo zakon znaci po ovom kupim tramvaj i naplaćujem bez dozvole Šta rec

VL
DD
DD
19:28 16.08.2017.

Dalije moguće i to u EU svašta....🤥🤥🤥

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
11:03 16.08.2017.

Imamo Hrvatsku i jasno da najdomoljubniji pravi hrvati rade na crno jer radi kulture moraju krasti pa bila to opjevana država, susjed ili strani ulagač ili turist.

VL
BB
bozo boric
14:38 16.08.2017.

sve to rade "veliki " hrvatine i katolici... njima država služi za kriminalne radnje ... a nekoji čak žive na poreznim jaslama...

VL
DU
Deleted user
16:16 16.08.2017.

Opet bi da ih drzava stiti. Neka ukinu te gluposti i gotovo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.