Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kio orahovica

KIO: Što prije pokrenuti zaustavljenu proizvodnju pločica

kio
Dragutin Šantoši
29.04.2010.
u 16:19

Odlučeno je da se već u petak objavi javni oglas i pozovu zainteresirane tvrtke da uzmu u zakup tvornice u Orahovici i Rujevcu i što prije pokrenu proizvodnju keramičkih pločica, potvrdio je telefonom stečajni upravitelj Franjo Otročak.

VIROVITICA – Oko 460 radnika poduzeća 'KIO' d.d. u stečaju s velikim je nestrpljenjem četiri mjeseca bez plaće čekalo i dočekalo stečaj. Na prvom ročištu Odbora vjerovnika, održanom danas u Trgovačkom sudu u Bjelovaru, odlučeno je o sudbini najsuvremenije i najzaduženije tvornice keramičkih pločica u  Hrvatskoj.

- Odbor vjerovnika zaključio je da bi prodaja dijelova tvornice ili nekretnina tvrtke 'KIO' bila daleko veća šteta, jer se iz imovine ne bi mogla naplatiti narasla potraživanja. Odlučeno je da se već u petak objavi javni oglas i pozovu zainteresirane tvrtke da uzmu u zakup tvornice u Orahovici i Rujevcu i što prije pokrenu proizvodnju keramičkih pločica, potvrdio je telefonom stečajni upravitelj Franjo Otročak naglasivši da će prednost pri izboru imati ponuđač koji zaposli najviše radnika.

U Odboru vjerovnika nalaze se predstavnici: Hrvatske poštanske banke, radnika, Croatia osiguranja iz Virovitice, komunalnog poduzeća 'Papuk' Orahovica i predstavnici Grada Orahovice, pa su lokalni interesi očuvanja tvrtke i radnih mjesta presudili u donošenju odluke o nastavku proizvodnje keramičkih pločica.

Odluka o izboru zakupoprimca i pokretača tvornice donijet će se za osam dana. Stečajni upravitelj Otročak danas nije želio komentirati financijske i materijalne podatke o stanju tvrtke 'KIO' Orahovica, ali je rekao da će iznos naraslih obveza vjerojatno biti veći od onoga s kojim se do sada izlazilo u javnost. Prema podacima koji su nekoliko puta izneseni na skupu zaposlenika tvrtka 'KIO'  je državi, bankama i poslovnim partnerima dužna više od 460 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 4

UD
udrimuski
07:44 30.04.2010.

fali tu fali, itekako puno love... e sad, zna se tko je bio u upravnom odboru, tko su bili direktori kojeg sektora a tko je bio vlasnik? netko bi morao platiti za tu tragediju koja će opet sjesti na leđa poreznih obveznika.

Z2
znatiželjna_2
08:39 30.04.2010.

pa što se vi svi čudite gdje je lova nestala, pa zna se da si je vlasnik kupio kuću u opatiji, stan u zagrebu, obnovio vozni park.....sve se to jako dobro zna, neka se iz toga namire dugovi!

RK
rkrpanic
17:57 01.05.2010.

\"dugo nisam vidio svoj rodni kraj\" to bi vlasnička struktura trebala pjevati iz neke odgojno popravne ustanove za bolje nisu 460 radnih mjesta za tako malu sredinu je ravno katastrofi nikad više KIO neće biti gigant .... udri muški svaka udri muški svaka ti je na mjestu već duže vrijeme pratim tvoje komentare vjerojatno živiš u tom okruženju za razliku od mene (informacije iz druge ruke)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije