Naslovnica Vijesti Hrvatska

KIO propao, mehanizmi su zakazali, pola vlade je u zatvoru

Zbog ove tvornice 1969. godine Tito me je u Užicu prozivao da restauriram kapitalizam, izjavio je Stjepan Mesić naglasivši da tvornica mora nastaviti raditi
08. studenoga 2011. u 18:51 44 komentara 3 prikaza
kio
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

ORAHOVICA – Obespravljene i otpuštene radnike KIO Keramike u stečaju, koji 11 dana i noći prosvjeduju tražeći pomoć u naplati 16 milijuna kuna neisplaćenih otpremnina, naknada i plaća, večeras je oko 17.45 sati posjetio Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH, koji je u polusatnom razgovoru pod šatorom radnicima dao punu potporu da istraju u svojim opravdanih zahtjevima. Mesić je podsjetio da je 1969. godine, kao općinski predsjednik Orahovice, pokrenuo projekt gradnje tvornice keramičkih pločica odbacujući sve sumnje da je na bilo koji način pridonio stečaju i uništavanju suvremene tvornice.

– Ako je itko zainteresiran da tvornica radi, onda sam to valja ja koji sam je stvarao. Tito me je u Užicu prozivao da u Orahovici restauriram kapitalizam – rekao je Mesić ističući da sada s pravne strane treba procijeniti jesu li se sve odluke oko zaduživanja, stečaja i prodaje donosile u skladu sa zakonom.

– U ovom, pa i drugim slučajevima u Hrvatskoj zakazali su kontrolni mehanizmi države. A kako da takvi mehanizmi i djeluju kada je pola vlade u zatvoru – naglasio je Stjepan Mesić ističući da će se i dalje zalagati da tvornica što prije počne s radom i da zaposli što veći broj radnika za što su ga radnici nagradili pljeskom.

U ime Udruge otpuštenih radnika i vjerovnika KIO Keramike predsjednik Ivan Mužar potvrdio je da je uvjeren da će radnici ostvariti svoje ciljeve.

– Sramota je da nitko ne reagira i da deset dana nitko ne dolazi u Orahovicu. Ne podržavam štrajk glađu, ali on je osobni izbor svakog radnika. Mi idemo u Zagreb, a ako to ne urodi nikakvim pomakom, sljedeći naš korak bit će izlazak na državnu cestu. Razmišljamo i da, bez obzira na stečaj i najam, zatvorimo kapiju na našoj tvornici – izjavio je predsjednik prosvjednika Ivan Mužar. Orahovički prosvjednici u četvrtak dolaze u Zagreb gdje će prosvjedovati ispred zgrade Ministarstva rada i poduzetništva, ispred zgrade HBOR-a i zgrade Sindikata EKN-a. Prosvjed pod šatorom se nastavlja.

 

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • praseca gripa:

    Ljudi moji, mozete li vi slusat sto govori ovaj Mesic? Ja na njegovo pojavljivanje dobivam napade bljuvanja,urtikariju i proljev!

  • drug:

    Pola vlade je u zatvoru a ostalima je vatra pod nogama zbog razmoraznih afera.... Užas

  • kukuriku:

    ..pa neka posudi $olde od svojega prijatelja ??