Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovršni postupak

Kino Edison uskoro opet predmet javne dražbe

kino
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
02.03.2014.
u 12:52

Županijski sud u Karlovcu je rješenjem od 31. siječnja 2014. godine ukinuo prvostupanjsko rješenje o obustavi ovrhe i vratio predmet na novi postupak

Zgrada nekadašnjeg kina Edison uskoro će biti predmet javne dražbe na Općinskom sudu u Karlovcu, saznajemo iz te pravosudne istitucije.

I Nazorova i Edison?

– Županijski sud u Karlovcu je rješenjem od 31. siječnja 2014. godine ukinuo prvostupanjsko rješenje o obustavi ovrhe i vratio predmet na novi postupak – kaže Irena Šegavić, glasnogovornica Općinskog suda u Karlovcu, svježe informacije iz ovršnog predmeta kojeg je nad tvrtkom Royal, u čijem je vlasništvu Edison, pokrenula Credo banka u stečaju iz Splita.

I dalje nije određeno kod kojeg suca i na koji datum će se održati javna dražba. No, sigurno je da se pruža nova prilika Gradu Karlovcu da se uključi i otkupi kultnu zgradu, prvi namjenski izgrađeni kino-objekt na prostoru bivše Jugoslavije.

Naime, još je 2012., kada su održane dvije bezuspješne dražbe, SDP-ova oporba tražila od Grada da otkupi kino, no tada im je rečeno da Grad za taj projekt nema novca.

Stoga su kritizirali HDZ-ovu gradsku vlast što je već propušteno vratiti kino Edison u gradski portfelj. Karlovčani već desetljećima teško prihvaćaju činjenicu da su privatizacijom, gotovo preko noći, sva karlovačka kina postala privatna, od kojih niti jedno nije opstalo kao kino, nego su prenamijenjena.

S obzirom da se trenutačno priprema izgradnja poslovno-stambenog objekta s kinematografskim sadržajem i podzemnom garažom u Nazorovoj, postoje ideje da se, uz taj komercijalni sadržaj osigura i art kino u Edisonu.

No, Marija Ratković Vidaković iz Kinokluba Karlovac smatra da ne bi bilo racionalno ulagati u kino Edison u te namjene.– Naravno da bi to bilo fantastično, no mislim da je taj vlak prošao. Novac koji je potrebno uložiti u tu zgradu da bi ona bila funkcionalna premašivao bi možda i sredstva potrebna za izgradnju novog kina – smatra M. Ratković Vidaković.

Više kino dvorana

Postavlja se i pitanje je li bilo pametno kino Edison privatizirati 1990-ih godina.

– Kada bi se Edison i obnovio, bilo bi pedesetak ljudi u dvorani s tisuću mjesta. Možda da se od tog prostora naprave dvije ili tri kino-dvorane – kaže M. Ratković-Vidaković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije