Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kineski veleposlanik
Povratak na članak

Kinezima treba pruga od Rijeke do srca Europe

Preko luke Rijeka uštedjeli bismo tjedan dana za plasman kineske robe na tržište Hrvatske i susjednih zemalja. Zato smo zainteresirani za ulaganja u luku - kaže u otvorenom intervjuu za Večernji list Zhen Zhifei, kineski veleposlanik u Zagrebu. Govori o tome u što Peking želi investirati u našoj zemlji te kako Hrvatska može privući više kineskih turista koji jako puno troše

Komentari 3

VI
Vincanin
20:00 28.11.2013.

Nešto me ovdje zbunjuje: nedavno je, naime, lansirana vijest da je Kina dogovorila s Grčkom da njezina ulazna luka u Europu bude Pirej. Tada sam se sjetio i našeg bivšeg Premijera koji je, onako s visoka, "otpremio" bivšeg kineskog predsjednika Hua-Kuofenga iz Zagreba sa svom njegovom svitom i požalio taj njegov korak. No, samo je po sebi jasno da je riječki ulaz u Europu mnogo pogodniji za bilo koga s Dalekog Istoka - dakle i za Kinu - nego što je to Pirej iz jednostavnog razloga što je kopneni put u srce Europe iz Rijeke mnogo kraći, a to se odnosi i na planinski dio puta, koji se najefikasnije može premostiti "nizinskom" prugom, za što Kina ima sve: ljude, novac i know-how. Sad ispada da se KInezi "vraćaju Rijeci". No kineski veleposlanik već u prosincu odlazi? Eto zašto mi to nije jasno!

VL
NI
niks100
13:25 29.11.2013.

Dobro jutro! Rijeka je dosad mogla biti najaca luka u eu.

VL
AT
atomised
21:26 29.11.2013.

Ovo su najobičnije kurtoazne izjave. Dok Hrvati ne zasuču rukave i ne izgrade prugu Rijeka - Zagreb - mađarska granica i dok se ne izgradi kanal Dunav-Sava, ništa od Rijeke, ništa od Hrvatske i ništa od nekakvih kineske, indonezijskih, tunguzijskih i ne znam kojih sve ne ulaza u Europu. Infrastruktura neće pasti s neba. Trebamo je izgraditi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.