Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakonom na web

Kinezi priveli tinejdžera koji je na internetu pisao o nasilju policije

sina weibo
Reuters/PIXSELL
Autori: sp, ba/VLM
23.09.2013.
u 21:25

Vlasti se brane da je zakon nužan kako bi se spriječila društvena i ekonomska šteta, a web korisnici ga vide kao zabranu kritiziranja vlasti

Prije tjedan dana Kina je donijela zakon koji kažnjava ‘online trač’ i već ga primijenila na 16-godišnjaku koji je na društvenoj mreži optužio policiju da su nasmrt prebili čovjeka i prikazali to kao samoubojstvo.

Mladić je informacije objavio na popularnoj kineskoj društvenoj mreži Sina Weibo, koju neki zovu i kineski Twitter. Prema novom zakonu o \'online traču\', kažnjivi su postovi koji dobiju viš eod 5000 pregleda ili budu proslijeđeni više od 500 puta.

Maloljetnik je priveden, no danas je već pušten. Uz njega je kažnjeno još nekoliko ljudi koji su pisali o istom slučaju. Vlasti se brane da je zakon nužan kako bi se spriječila društvena i ekonomska šteta, a web korisnici ga vide kao zabranu kritiziranja vlasti.

>> Strašan razvoj: U Kini 2012. godine 51 milijun novih korisnika weba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije