Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'lažnjak' grada

Kinezi prekopirali Veneciju, imaju čak i kanale i gondolijere

venecija,gondola,portal
Foto: Soeren Stache/DPA/PIXSELL
21.10.2015.
u 07:00

U detalje su proučili ulice, zgrade, kanale, pa čak i gondole, jedno od glavnih obilježja Venecije i preselili ih u Dalian na sjeveroistoku Kine

Kinezi su diljem svijeta poznati po kopiranju poznatih brendova odjeće, obuće, tehničke robe i raznih drugih proizvoda, no sada su otišli korak dalje i prekopirali cijeli jedan grad. I to ne bilo koji, već zaštitni znak Italije – Veneciju.

U detalje su proučili ulice, zgrade, kanale, pa čak i gondole, jedno od glavnih obilježja Venecije, i preselili ih u Dalian na sjeveroistoku Kine. Dosad su Kinezi napravili svoje piramide, sfingu, Eiffelov toranj i dio Las Vegasa, no Venecija je vrhunac u kopiranju svjetskih znamenitosti.

>> Kina prvi put pretekla SAD, u Europi srednja klasa najbrojnija

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar d-ano
d-ano
11:29 21.10.2015.

kopirali su i sokacki kulen,,,ja vidio i jeo mogu rec da je dobar,,aaal ne bas ko orginall,,

DU
Deleted user
19:39 22.10.2015.

vodu vjerojatno nisu kopirali jer Venecijski kanali su kanalizacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije