Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganja

Kinezi će tvornicu možda graditi na Podravkinoj zemlji

'28.04.2011., Koprivnica - Kinezi dolaze na pregovore o gradnji tvornice glutaminata u Koprivnici, docekao ih je direktor Podravkine uprave Miroslav Vitkovic  Photo: Ivan Brkic/PIXSELL'
'Ivan Brkic/PIXSELL'
29.04.2011.
u 12:00

Predstavnici kompanije Shandong Fufeng Fermentation danas su kod potpredsjednika Vlade Domagoja Miloševića

Posjet Koprivnici izaslanstva kineske kompanije Shandong Fufeng Fermentation, koja je pokazala interes da ondje gradi tvornicu glutaminata, jučer je protekao u gotovo potpunoj izolaciji od medija. Jedino je bilo moguće fotografirati njihov dolazak u sjedište Podravke, koja im je domaćin i mogući suinvestitor u tvornicu.

Posjet gradu i županiji

Savršeno točni, iz Podravkina su Audija, koji ih je dovezao iz Zagreba, u devet sati izišli Guo Yingxi, potpredsjednik Shandong Fufenga za razvoj i investicije, Cui Li Jun, menadžer iz razvojnog odjela, te Karen Yao, šefica kineske kompanije za Europu. Dali su do znanja da neće davati izjave. Dočekali su ih šef Podravkine uprave Miroslav Vitković i član uprave Miroslav Repić, koji je uime koprivničke kompanije prije tri tjedna u Kini potpisao ugovor s Fufengom o kupnji oko 5000 tona glutaminata za proizvodnju Vegete.

Protokol je predviđao inicijalne razgovore s čelnicima koprivničke kompanije, posjet tvornici Vegete, tvornici juha i Belupovu farmaceutskom kompleksu te razgledavanje obližnjega Podravkina zemljišta koje im je ponuđeno kao lokacija za tvornicu glutaminata. Ručali su u poznatoj pivnici Kraluš. Danas bi kineska trojka trebala razgovarati s gradskom i županijskom upravom te s potpredsjednikom Vlade za investicije Domagojem Miloševićem. Doznajemo kako su, mimo protokola, zatražili da razgledaju koprivnički pročistač otpadnih voda te da posjete riječku luku.

Odluka u nekoliko tjedana

Obje su te lokacije bitne za buduću investiciju – pročistač zbog obrade otpadnih voda, a riječka luka zbog transporta glutaminata na afričko tržište, koje Shandong Fufeng, kao i cijelu Europu, namjerava opskrbljivati iz Koprivnice.

– Bili su pozitivno iznenađeni onime što su vidjeli u Podravki. Stvar se dobro razvija – kazao nam je jedan od sudionika sastanka. Konačna odluka o tvornici bit će donesena u idućih nekoliko tjedana.

Komentara 9

TV
tvrdi
12:54 29.04.2011.

Tvrtka se zove Fufeng. Biće to fafing tj fafica.

TM
trade_mark
13:45 29.04.2011.

samo naprijed, fafat ćete vi fermentaciju, i te kako! za početak predlažem da damira stavite da prvi povuče, a nakon njega svi ostali.

OB
-obrisani-
12:43 29.04.2011.

Mozhda ce graditi i u Makedoniji Glup-gluplji-najgluplji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije