Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pernati šampion

Kinez kupio Usaina Bolta za rekordnih 400.000 dolara

golub
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
29.05.2013.
u 08:59

Kupovna moć Kine ne prestaje zadivljavati svijet. Kineski poduzetnik nedavno je postavio svjetski rekord kupivši najskupljeg goluba na svijetu

Kupovna moć Kine ne prestaje zadivljavati svijet. Zemlja novih bogataša u potrošačkoj je groznici za luksuznim proizvodima, ali njihov ukus nadilazi dizajnersku odjeću, skupa imanja i vrijedna umjetnička djela. Kineski poduzetnik nedavno je postavio svjetski rekord potrošivši 400.000 dolara na goluba na aukciji u Europi, prenosi AP. Kupio je Usaina Bolta, goluba.

Golub Usain Bolt, nazvan po najbržem čovjeku na svijetu, pernati je šampion, a ovom prodajom postao je najskuplja ptica na svijetu.

Golub Bolt, „brz kao munja", na aukciji prodan uz još 530 golubova uzgojenih u Belgiji. Belgijski golubovi imaju svjetsku reputaciju kao najbrži, no ipak je cijena iznenadila sve koji se bave trkama ptica, priopćila je aukcijska kuća Pipa. Ukupno su sve ptice prodane po cijeni od čak 6 milijuna dolara.

Devet od deset najboljih i najskupljih ptica, otišlo je u Kinu i na Tajvan. Prethodni rekord za prodaju jedne ptice bio je 328.000 dolara. Najskuplje ptice, nakon prodaje se uglavnom koriste samo za razmnožavanje.

Tyson: Bivša djevojka pojela mi je jednog od mojih dragih golubova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije