Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Klub velikih'
Povratak na članak

Kineski juan: konačno odmah nakon dolara i eura

Kineski juan je postao sastavni dio obračunske jedinice Međunarodnog monetarnog fonda.

Komentari 8

Avatar Oluja95
Oluja95
17:06 01.10.2016.

Osnivanje 'Brics-a' konacno urodilo plodom. Nakon sto su dobro stegli jaja mmf-u postigli su zeljeni uspjeh. Rekao bih da je i veliki dio razloga za uvrstenje Juan-a medju rezervne valute bila i mjera osiguranja od kraha 'petrodolara' i zastita Juan-a i Kine kao najveceg dugodavca Amerike.

VL
TR
TrvtkoKomadina01
18:36 01.10.2016.

uskoro će biti ispred dolara i eura.

VL
VR
Vojislav_Radakovic
21:07 01.10.2016.

Koliko su duzni, bio bi red da su ispred eura i dolara...

VL
DU
Deleted user
23:52 01.10.2016.

centar ekonomske moci biti ce Sangaj,prodaja zlata je najbolji dokaz,ide od zapada prema istoku i polagano za nekih 10-15 godina Kina ce biti ono sto je do sada bila Amerika i zapad,jos od vremena Petra Velikog zlato je islo s istoka prema zapadu,a sada dolazi vrijeme azijata,u jednu ruku jos su jedini koji nesto rade i stede,ameri i zapadna europa se utapa u korupciji,printanju novca,financijskim malverzacijama,pljackaskim ratovima.....

VL
SA
SANTOS
00:15 02.10.2016.

Uvek je bilo teže zadržati prvu poziciju nego doći na nju.Zato Ameri i gube živce sa Sirijom,srljaju iz propasti u propast,brukaju se po svetu.Izgleda da im se vraća bumerang za njihov izum proljeće ovamo proljeće tamo.Kako je krenulo stvarno će se desiti crnačko proljeće pa da im Kinezi malo pomognu u stabiliziranju demokracije kad nisu sami to u stanju da urade.U još nešto,pre neki dan je objavljeno da se veći deo bogatog sveta brzopotezno oslobađa dolara kupujući Zlato na berzama tako da je prodaja i potražnja za zlatom porasla na svetskom nivou za 100% u odnosu na 2015.g.Sve je to pre dve godine Bil Gejts najavio u Usa kongresu ali ga niko nije za ozbiljno shvatao.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.